Büyükçekmece Çatalca arasına duble yol

Büyükçekmece Çatalca arasına duble yol
Yıllardır trafik kazası sonucunda onlarca cana mal olan Mimarsinan – Ahmediye arasındaki yol artık duble yol oluyor.
Büyükçekmece Çatalca arasına duble yol
 
Yıllardır trafik kazası sonucunda onlarca cana mal olan Mimarsinan – Ahmediye arasındaki yol artık duble yol oluyor. 10 km’lik yolun temeli dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekilleri Ünal Kaçır, Feyzullah Kıyıklık, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Silivri Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Beylikdüzü Ak Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit ve AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez’in katılımıyla atıldı.
Dün Tepecik Stadı’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, “10 km’lik yolun devamında da 45 km’lik bir yol yapacağız. Bu yol üçüncü köprüye bağlanacak” diyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.  
İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır da, “Bu yolda çok can kaybı oldu. Özellikle ağır vasıtalı araçların geçişi sırasında pek çok kaza yaşandı. Attığımız bu temel sonrasında bütün bu sorunları aşacağız ve trafik kazalarını önleyeceğiz” dedi.
 
YOLLARI BÖLÜŞTÜRÜYORUZ, HAYATLARI BİRLEŞTİRİYORUZ
 
Kadir Topbaş da konuşmasında yıllardır bu yolda yaşanan sıkıntılardan bahsederek, artık bu sıkıntıya son vereceklerini belirtti ve İBB olarak yaptıkları projelerden bahsetti. Topbaş, “İstanbul’u geleceğe taşıyoruz. Nüfusun kalabalıklığını hesaba katarak alt yapımızı ona göre inşa ediyoruz. İstanbul’u moda, turizm ve finans merkezi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Yeni yasayla birlikte İBB’ye bağlanan ilçelerle yollarımız 1800 km’den 5000 km’ye çıktı. İBB olarak bütçemizin % 55’ini ulaşıma ayırıyoruz. Biz göreve geldiğimizde İstanbul’daki kültür merkezlerindeki sandalye sayısı 1400 idi. Biz bunu 25000’e çıkardık. Çalışmalarımız sürüyor. Temelini attığımız bu yol 3. Boğaz Köprüsü ile bağlantılı olacak. Köprüyü yaptığımız zaman bu yolun büyük faydası dokunacak. Yolları bölüştürerek hayatları birleştiriyoruz” dedi.
Referandum ile ilgili de bir konuşma yapan Topbaş, “Bu bir seçim değil, referandumdur. Ama aynı düzenin devam etmesi için ısrar edenler var. Bu ülkede bir tarafta her şeye karşı çıkanlar, bir diğer taraftaysa bu ülkeyi bir yerlere taşımaya çalışanlar var.
 
YILDIRIM: İSTANBUL GÜZELLİKLERE EVET DİYOR
 
Son konuşmayı yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Buradaki sorunu biliyorduk. Biraz gecikmeli de olsa, ‘geç olsun güç olmasın’ mantığıyla temelimizi attık. 3. Köprü yapıldığı zaman bu yolun önemi bir kat daha artacak. Bu bölge için büyük bir kazanç. Ne yapıyorsak ülkemiz için yapıyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Hava, kara, deniz ve demir yollarıyla gelişimini gösteren ülkemiz her geçen gün daha da kalkınıyor. Sorunları bir bir çözmeye çalışıyoruz. Karşımıza çıkan problem karşısında “banane” diyemeyiz. Aynı gemideyiz. Aynı sorunları yaşıyoruz. Türkiye büyük bir değişim içerisindedir. Önümüzdeki referandumda da İstanbul ‘Evet’ diyecek. İstanbul Türkiye’nin özetidir. Hep beraber güzel günlere gideceğiz. Yarın (Bugün) bayram. Önümüzde de Ramazan Bayramımız var. Bir diğer bayramı da 12 Eylül’de yaşayacağız” dedi.
 
BİNLERCE KİŞİYE İFTAR VERİLDİ
 
Konuşmalardan sonra hep birlikte Büyükçekmece – Çatalca arası duble yolun temel atma butonuna basıldı. Alkışlar arasında kutlanan yolun bölgeye hayırlı olması dileklerinde bulunuldu. Törene çok sayıda bölge halkının yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK’lar katıldı. Tören sonrasındaysa Tepecik Stadı’nda binlerce kişinin katılımıyla iftar verildi. İftar masalarını Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol ile birlikte tek tek ziyaret eden Başkan Topbaş, hayırlı ramazanlar diyerek vatandaşların gelecek bayramlarını kutladı. İftardan sonra Topbaş ve beraberindekiler bölgedeki STK ve Muhtarlar ile birlikte Tepecikspor tesislerindeki toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi ve sorunlar görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.