Çatalca'ya tohumluk buğday temin edilsin

Çatalca'ya tohumluk buğday temin edilsin
İstanbul İl Genel Meclisinin 2010 yılı Eylül ayı toplantıları başladı. Çatalca İlçesinden seçilen CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın’ın hazırladığı ve CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Bozdemir ve Hüseyin Uyanık’ın imzaladıkları, “Çatalca İl
Çatalca İlçesi çiftçilerine tohumluk buğday temin edilsin

 İstanbul İl Genel Meclisinin 2010 yılı Eylül ayı toplantıları başladı. Çatalca İlçesinden seçilen CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın’ın hazırladığı ve CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Bozdemir ve Hüseyin Uyanık’ın imzaladıkları, “Çatalca İlçesi çiftçilerine tohumluk buğday temini”  ve “ Çatalca İlçesi Köylerine Mısır Silaj Makinesi alınması” konulu iki adet yazılı önergeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.
Tohumluk alımı için ilçesindeki çiftçilere kolaylık sağlanması için devletin ve yetkililerin ilgisini ve duyarlılığını bekleyen ve bunun sağlanması gerekliliği önemine işaret eden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın hazırladığı önergede 2009 yılında ki yaşanan sel felaketinin verimi düşürdüğünü, Tüccarların da köylülerden oldukça düşük fiyata ürünleri aldığını, köylülerinde oldukça zarar ettiğini ve mağdur olduklarını söyleyerek şunlara değindi;

Yaşanan sel verimi düşürdü, Tüccar da köylüden oldukça düşük fiyata aldı, köylü zarar etti ve mağdur oldu

“7.8.9, Eylül 2009 yıllarında bölgemizde yağan ve m2’ye düşen yoğun yağmurlar tarımsal alanların üst tabakalarını değiştirdiğinden İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve bölgemiz çiftçileri yapılan konu ile ilgili istişarelerde bulunmuştur. Yaşanan bu doğa olaylarının sonucu buğday başakta tekrar filizlenme yaptığından ötürü kalitesi düşmüştür. Bunun neticesinde de Tüccar üreticiden yemlik buğday fiyatına (Maalesef de Devletin verdiği taban fiyatının altında) satın almıştır. Tarımla geçimini sağlayan çiftçilerimiz önemli oranda mağdur olmuş, zarara uğramıştır”

İyi verim için çiftçilere Golyat 85 buğdayı verilsin

“Tohumluk buğday temin etmek isteyen çiftçilerimize Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tohumluk ürün vermek için 20.000 metrekare tarla tapusu istemektedir. Tarım üreticilerinin birçoğunun ektikleri tarım alanları çok hisseli olduğundan veya icar yolu ile tarlaları ektiklerinden tabu ibrazı edememektedirler. İlçemiz sınırlarında Golyat 85 buğdayı çok iyi netice vermektedir. Tohumluk alımı için ilçemiz çiftçilerine kolaylık sağlanması gerekli olmuştur. Yine köylülerimizin gelirlerinin artırılmasına yönelik büyük ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ihtiyacını giderecek Mısır Silaj Makinesi alımının gerçekleşmesi için önemini yüce meclisimizin takdirlerine arz ederiz”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.