VALİ MUTLU ÇATALCA’DAYDI

VALİ MUTLU ÇATALCA’DAYDI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çatalca’daydı.
VALİ MUTLU ÇATALCA’DAYDI
 
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çatalca’daydı. Programı içersinde ilk olarak Çatalca Kaymakamlığı’na gelen Hüseyin Avni Mutlu, daha sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı makamında ziyaret etti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada Çatalca, köy ve mahallelerinin sorunlarını ve projeleri Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya anlattı. Vali Mutlu daha sonrasında Çatalca’da incelemelerde bulundu.
 
Görevine yaklaşık iki ay önce başlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çatalca’yı ziyaret etti. Sabah erken saatlerde Çatalca’ya gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun ilk durağı Çatalca Kaymakamlığıydı. Vali Mutlu, buradan sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı makamında ziyaret etti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Çatalca Belediyesi girişinde çiçekle karşılanan Vali Mutlu, Başkan Cem Kara ile birlikte başkanlık makam odasına geçtiler. Burada Başkan Cem Kara, Çatalca’nın sorunlarını Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya iletti.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ilçenin sorunlarıyla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’da en büyük sorunun yıllardır açılmayan imarlar olduğunu belirtti. Başkan Cem Kara, İBB Meclisinde sarf ettikleri çabayı ve aylardır bu çabaların görmezden gelindiğini belirterek, her defasında bir daha ki meclis toplantılarında Çatalca’nın planlarının meclisten geçeceğini söylediklerini, ama herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Ayrıca Çatalca’nın geleceğine etki edecek diğer bir projenin de yani KİPTAŞ Projesinin de hayata geçirilemediğini belirten Başkan Cem Kara, Sağlık Vadisi Projesi kapsamında yapılacak olan biomedikal sağlık lisesi ve yatırımcı firmaların rağbet göstereceği Sağlık Vadisi Projesi hakkında bilgiler verdi. Daha modern bir Çatalca oluşturma kapsamında, Bayır Mevki denilen yerde ikamet eden ve sel felaketinde oldukça zarar gören roman vatandaşlar için de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca ilçesinin büyük coğrafyasında küçük bir belediye olan Çatalca Belediyesi’nin zorladığını ama halk için aksatmadan günlük olağan işlerin yürüdüğünü belirtti.
 
Çatalca’da tarihi, kültürel varlık olarak tescil edilen yapıtların da restoresi kapsamında Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya bilgiler veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu hususta validen yardımlar istedi. Özellikle bu proje için 500 adet tarihi ve kültürel varlığın restoresini gerçekleştiren Ankara Beypazarı ilçesi ile kardeş belediye anlaşması imzalandığını belirten Başkan Cem Kara, bu konunun Çatalca turizmi için önemli olduğunu ve halkın ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacağını söyledi.
 
Eğitim ve sağlık konusuna da değinen Başkan Cem Kara, İzzettin Mahallesi’nde yapılan sağlık ocağının tam anlamıyla dört dörtlük bir yapı olduğunu ama bu sağlık ocağına hala bir doktorun görevlendirilemediğinden yakındı. Bunun üzerine Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl Sağlık Müdürüne bu konuyla ilgilenmesi ve gereğinin yapılması talimatını verdi. Öte yandan Çatalca’da eğitimin ileri düzeye çıkartılmasının gerektiğini belirten Başkan Cem Kara; “Binkılıç Mahallesinde yıllardır atıl durumda olan hastane binasının değerlendirilmesi gerektiğini bu anlamda yaptığı çeşitli görüşmeler sonucunda buraya bir meslek yüksek okulu açılabileceğinin, ormancılık, su ürünleri, itfaiyecilik gibi bölümlerin burada faaliyet gösterebileceğinin sözlerini aldığını hatırlattı. Bunun üzerine Vali Hüseyin Mutlu da; “ siz herhangi bir üniversiteyle anlaştığınızda biz valilik olarak bu projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği vereceğiz” dedi.
 
 
Çatalca’nın tarım alanı olarak ilan edildiğine dikkat çeken Başka Cem Kara “ancak burada da İSKİ’ye takılıyoruz. Bölgemizin tamamı İSKİ korumasında olduğu için burada vatandaşlarımız ne tarım ne de hayvancılık yapabiliyor” şeklinde konuşarak Çatalca’nın sıkıntılarını teker, teker Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya anlattı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın anlattığı sorunları ve projeleri tek tek not alan Vali Mutlu çözümü için çaba göstereceğini söyledi 
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile makamında yaklaşık bir saat görüşen İstanbul Valisi Hüseyi Avni Mutlu daha sonra, Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan ve Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte ilçe ve köylerde çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Mutlu ve beraberindekiler ilk olarak Çatalca Halk Eğitimi Binasını ardından Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumu’na gezdiler.
 
Buradan sonra Örcünlü Köyüne geçen vali Mutlu Çatalca’da hayvancılığın nasıl yapıldığına dair bilgi aldı. Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Mutlu’ya vatandaşlar da sıkıntılarını aktardılar. Kahvehanede halkla sohbet eden Vali Mtulu’ya “Hayvancılık bizim çıkar yolumuz ama İSKİ ve mutlak tarım yasakları elimizi kolumuzu bağlıyor. Hayvanlarımıza bakabileceğimiz bir ahır yapalım desek bunu da yapamıyoruz, çünkü imarlarımız kapalı” dediler ve çektikleri sıkıntıları özetleyerek Validen yardım istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.