Profesyonel Oldular

Profesyonel Oldular
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiği “Hasta, Yaşlı, Engelli Bakım Eğitimi” kursunu bitiren ve başarı sağlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu. Birçoğu işe yer

“Herkes birer engelli adayıdır.” diyerek yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bu kez engelli, yaşlı ve hastaların bakımı için Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Sertifikalı “Hasta, Yaşlı, Engelli Bakım Eğitimi” verdi. 19 Aralık 2016’da başlayıp 5 ay boyunca devam eden ve 31 Mayıs 2017 tarihinde sonlanan kursu başarı ile bitiren kursiyerler, sertifikalarını Yaşam Vadisi Sahnesi’nde aldı.



Profesyonel Oldular


Beylikdüzü’nde yaşayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların profesyonel olarak bakımlarının sürdürülmesi için kalifiye personel yetiştirmek adına başlatılan kurslar ayrıca Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Bakım Merkezleri gibi kurumlarda kadın-erkek teknik personel yetiştirilmek üzere hayata geçirildi. Kursun sonunda kursiyerler; önce hasta, yaşlı ve engelli bireylerin özelliklerini tanıyabilecekleri bir eğitim programından geçtiler. Ayrıca günlük bakımları, sağlık durumuna göre besleyebilme, hastayı yataktan kaldırabilme gibi ihtiyaçların yanı sıra meşguliyet terapisi, hasta odası düzenleme, hastaya yatak içi/dışı egzersizleri yaptırabilme, sağlık durumunun gerektirdiği şekilde ilaç verebilme, özel hastalıklarda bakım yapabilme ve ilk yardım yapabilme seviyesine ulaştılar.


Başarılı Kursiyerler İşe Yerleştirildi


Kurs tamamlandığında birçoğu rehabilitasyon merkezlerinde işe yerleştirilen kursiyerlere sertifikalarını Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Meclis Üyesi Ahmet Bağbekleyen verdi. “Sevgi, saygı ve merhametle işimizi yapacağız.” diyen kursiyerlere Bağbekleyen, “Merhametli bir görev yüklendiniz. Aile bütçesine de katkı sağlamanızı vesile olacak bu sertifikalar ile görevinizi layığı ile yerine getireceğinize inanıyorum.” dedi. Eylül ayında yeni dönemi başlayacak kurs için kayıtlar, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde alınmaya devam ediyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.