CNR Holding Başkanı Ceyda Erem: Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem: Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de
Türkiye, dünyada mobilya sektöründe iddialı bir ülke. Dünyanın en büyük mobilya fuarının sanıldığı gibi İtalya’da değil, Türkiye’de düzenlendiğini belirten CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, “Salt mobilya fuarı olarak ele aldığımızda gerek metrekare gerek ka


Holding tarafından Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliğiyle organize edilen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB), 1000 firmanın katılımıyla 22-27 Ocak 2019’da CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. Yoğun ilgi nedeniyle 500 firmanın da bekleme listesinde olduğunu belirten Ceyda Erem, “Fuarımızı 150 bin metrekareye ulaştırdık. 200 bin metrekareye çıkarma potansiyelimiz var” dedi.

120 BİN ZİYARETÇİ

Ceyda Erem, şunları dile getirdi: “Mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya, Kosova, Sırbistan, Makedonya, Bosna, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 110 ülkeden, 41 bini yabancı olmak üzere 120 bin ziyaretçi bekliyoruz.”

İHRACATA DESTEK

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç “2000 yılında 180 milyon dolar ihracat ve 260 milyon dolar ithalatla dış ticaret açığı veren sektörümüz, 2019’da 3 milyar 134 milyon dolar ihracat ve 800 milyon dolar ithalat yapar hale geldi. İhracatımızı artırmadı. CNR İMOB fuarının katkısı büyük. İhracatta 23’üncü sırada bulunan sektörümüz, 12’inci sıraya yükseldi” dedi.

KDV YÜZDE 8 OLURSA 100 BİN EK İSTİHDAM

2017’de KDv’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesiyle satışlarının yüzde 35 arttığını belirten Ahmet Güleç, “2018’de KDv indirimi yalnızca Kasım-Aralık’ta uygulanmasına rağmen, satışlarımız yüzde 30 arttı.

2019’un 31 Mart’ına kadar uzatılan yüzde 8 KDv uygulaması, kalıcı olmalı. Bu durumda ek 100 bin istihdam sağlayabiliriz. Mevcut ise 325 bin kişi” diye konuştu.

KAYNAK: GÜLTEN UĞURLU - POSTA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.