70.nci caminin açılışı gerçekleşti

70.nci caminin açılışı gerçekleşti
70.nci caminin açılışı gerçekleşti
70.nci caminin açılışı gerçekleşti
Beytullah’ın şubesi 70.nci cami açılışı Kur’an ve dualarla gerçekleştiren Belediye Başkanı Kadıoğlu, “Camiler Allah’ın evidir, Beytullah’ın şubesidir. Kubbesi altına giren herkesi kucaklar” dedi.
 
Esenyurt’ta iki ayda dördüncü camii olan Orhan Gazi caminin açılışı Evren Sanayi mahallesinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Caminin açılış kurdelesi kesimi öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve daha sonra ise, dualar edildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz’un evsahipliğinde düzenlenen açılış törenine belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, meclis üyeleri, cami hocaları, Boğaziçi A.Ş Yönetiminden İlhan A.Kartal ve vatandaşlar katıldı. Belediye ve KİPTAŞ tarafından ortaklaşa yapılan camiyi gezen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na vatandaşlar, “Nihayet ezan sesi duyabileceğiz” diyerek teşekkür ettiler.
 
Kadıoğlu: Birileri konuşuyor ama korkmuyoruz
Tören öncesi kısa bir konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Geçmişe baktığımızda camilerimizin hali başkaydı. Derme çatma camilerde vatandaşlar ibadetini yapmaya çalışıyorlardı. Kendi ticaretleri için emlakçılar cami yaptırıyorlardı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan KİPTAŞ’ı devreye soktu ve şimdi KİPTAŞ cami yapıyor, okul yapıyor ve hatta devlet hastaneleri yapıyor. İnsanları ayağa kaldırarak, devleti güçlü kılarsak devlet devam eder. Devlet-millet arasında kin ve nefret olursa o devlet yıkılmaya hazırdır” dedi. Hükümet olarak, yerel yöneticiler olarak bizler çok duyarlıyız diyen Başkan Kadıoğlu, “Sadece cami yaptırmıyoruz. Toplumun her kesimine hitap edecek, insanların ruhunu okşayacak parklar, spor alanları yaptırdık. Bizler çok çok duyarlıyız. İnsanlarımızın sosyal tedavisine devam edeceğiz. Birileri konuşuyor ama, bizler korkmuyoruz” diyerek, hayırlı olsun dileklerini yineledi ve caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Yavuz: Camiler kardeşliğin pekiştiği yerlerdir
İki ayda dört camii açılışı yaptıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz çok mutlu olduğunu, onur duyduğunu ifade ederken, “Camii anşaatı başlayıpta hemen bitirilmesi eşine ender rastlanan bir durumdur. Camiler İslamiyet’in sembolüdür. Tüm ellerin kalktığı ve gönüllerin birleştiği Beytullah’ın şubesidir. 70.nci şubesini açmaktan son derece mutluyuz. 450 bin nüfuslu bir bölgeye 70 cami yetmez. Daha da yapılması gerekiyor. Camiler, çocuklarımızın yaz dönemlerinde dini eğitim aldığı, dostluğun kardeşliğin pekiştiği yerlerdir. Allah bu birlikteliği sürdürmek nasip eylesin” dedi.
 
Uyumaz teşekkür etti
Törende kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, “Orhan Gazi Camii’nin ilçemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Cami buraya çok yakıştı diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Uyumaz, “Camiler kuruldukları yerlere güzellik katmıştır. Huzur katmıştır. Camiler sadece namaz kılma yeri değildir. Kardeşlik yeridir. Camiler, eğitim yeridir. Saygının, sevginin filizlendiği yerdir” diyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.