Esenyurt Birlik Platformu’ndan şok açıklama:

Esenyurt Birlik Platformu’ndan şok açıklama:
Esenyurt Birlik Platformu’ndan şok açıklama: 5 İl Derneği ve 4 Cemevi tarafından oluşturulan Esenyurt Birlik Platformu, basına yansıyan çelişkilere son vermek için yaptığı açıklamada şok ifadeler kullandı. Platform üyesi bir Cemevi Başkanı’nın pla
Esenyurt Birlik Platformu’ndan şok açıklama:

AKP ile işbirliği yapan yol düşkünüdür
 

5 İl Derneği ve 4 Cemevi tarafından oluşturulan Esenyurt Birlik Platformu, basına yansıyan çelişkilere son vermek için yaptığı açıklamada şok ifadeler kullandı. Platform üyesi bir Cemevi Başkanı’nın platformdan ihraç edildiği, 2 Cemevi Başkanının da uyarılması kararına vardıkları ifade edilen açıklamada, “AKP ile işbirliği yapanlar yol düşkünüdür” denildi.

  
BASIN VE KAMUOYUNA
 

AKP İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN YOL DÜŞKÜNÜDÜR ..
 

Alevilik tarihlerinden ders almayan düşkünler, kişisel çıkarları için kolları sıvayıp işbirlikçilik yapmak için bu günlerde Birlik Platformu hakkında demeçler vermekteler. Ücretlerinin kimler tarafından verildiği belli (olan) olmayan tam sayfa ilanlar vererek halkımızı AKP nin 12 Eylülde yapacağı “Anayasa referandumda HAYIR demiyoruz” diyerek bu referandumu dolaylı olarak desteklediklerini ve açıktan Alevi halkını yönlendirdiklerini görmekteyiz.

 

Oysa inkâr ve asimilasyon AKP nin her düzeyde savunduğu düşüncelerdir. Tayyib Erdoğan ın zihniyeti, "Alevilik bir din değildir. Camilerle cemevlerini mukayese etmek, elma ile armut gibidir. Biri ibadet yeridir, diğeri kültür evidir. Camiye sağlanan yardım cemevlerine sağlanamaz", "ayrı ibadet yeri isteyene dikkat edilmeli" diyen kafadır... Bu zihniyet, Abdullah Gül ün ağzından, Madımak katliamının gündeme getirilmesini yasaklayan kafadır... Bu kafa, Diyanet İşleri Başkanlığı nın " cami ve mescit haricindeki mekanların ibadet yeri olarak kabulünün mümkün olmadığı" fetvasını sahiplenen kafadır...

 

Bu nedenle “İkrarından dönen bizden değildir” dediğimiz “yol düşkünleri”, AKP temsilcilerini açılışlarına davet edip konuşturarak, protokolde yer vererek "Bizim nerde nasıl ibadet edeceğimizi evet siz belirlemelisiniz" diyen bu zihniyetin kurgucuları, anayasa değişikliğinde “Biz inanç kurumuyuz, bir yönlendirmemiz söz konusu değildir” diyerek gazetelere tam sayfa ilan veriyorlar.

 

Bugün yerel yönetimin borazanını öttürerek Alevileri pazarlamaya kalkan menfaat düşkünü kişiler yaptırdıkları açıklamalar ve gazete ilanlarının sahipleri; unutmamaları gereken bir nokta var ki, o da, tarih boyunca Alevilere yönelik inkar ve asimilasyon politikasında mimar olanların ihanet cephesine dâhil olduklarıdır. Bu ihanetlerine devam ederek, sahte referandumda Alevileri tuzağa düşürmeye kalkmak, faturası ödenemez bir ihanettir.

 

Elbette ki Alevi halkı 12 Eylül cuntasının parlamentodaki güncellenmiş partisi olan AKP nin referandum aldatmacasına alet olmayacaktır. Çünkü bu sahte referandum amacı halkın iradesini temsil etmenin aracı değil, halkların üzerinde oynanmak istenilen yeni oyunlara onay vermektir. Alevilerin iradesini temsil etmeyen bu işbirlikçiler “Biz inanç kurumuyuz, bir yönlendirmemiz söz konusu olamaz” diyerek, 12 Eylül cuntasına bir kez daha onay vermek istemeleri ile vebal altında kalacaklarını asla unutmamalıdırlar. Çünkü AKP Anayasası, 12 Eylül Cunta Anayasasının devamıdır. Şunu unutmayın ki, askeri ya da sivil cuntacılık arasında bir tercih kullanılamaz. 12 Eylül cuntası ile kurumsallaştırılan uygulamalar bugün bütün politikaları ile sürmektedir. Demokrasiyi tanımayan her Anayasa, zulmün ta kendisidir. 12 Eylül biten değil süren bir tarihtir.

Halkın anayasasını tefeci tüccarlar değil halk yapar. ve halkın yapacağı Anayasada;


  • Devlet halk içindir, söz ve karar hakkı halkındır,
  • Temel hak ve özgürlükler, demokrasinin vazgeçilmez şartlarıdır.
  • Ekonomi tekellerin değil halkın ihtiyaçlarına göre belirlenir,
  • Yasama yürütme yargı halkın hizmetindedir.
  • Adalet burjuvazinin değil halkın adaleti olmalıdır 

Sonuç olarak; söz konusu ilan ve açıklamada bulunan Erenler Eğitim Kültür Vakfı ve Örnek Cemevi Başkanlarının uyarılmasına; birlik ve beraberliğimizi bozmak için yerel yönetimdeki yol düşkünleri ile işbirliği yaparak gazetelere ilan veren Güneş Cemevi Başkanı Bektaş GÜŞELİ’nin Birlik Platformundan ihraç edilmesine karar verildiği halkımıza ve kamuoyuna duyurulur.

Bundan sonraki süreçte Birlik Platformu yeni üyelerin katılımıyla daha güçlü bir şekilde Esenyurt’un geleceği için çalışmalarına devam edecektir.

Saygılarımızla.

                                                                                                          ESENYURT BİRLİK PLATFORMU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.