Esenyurt Kent Konseyi takvimini belirledi

Esenyurt Kent Konseyi takvimini belirledi
Göreve geldikten sonra Esenyurt Kent Konseyi’ne ait yer tahsisi, Resmi web sitesinin oluşumu ve Tahmini bütçeyi onaylatarak yasal statüye kavuşturulması hususunda yoğun çaba sarf eden yürütme kurulu üyeleri yeni döneme ilişkin çalışma takvimi belirledi.
 
 
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri öncelikli olarak mevcut oluşumları hızlandırmak amacıyla kendi içerisinde 9 kişilik bir komisyon oluşturdu.
 
Komisyon’a M.Hanifi Kaya, Elif ÖzkabaşYeşil, Kemal Yüksel, M. Murat Abdullahoğlu, Gazanfer Karakaş, A.Murat Alatepe, Asım Karabacak, Cengiz Altınarık ve Murat Baduralkan seçildiler.
 
Komisyon Üyeleri öncelikli olarak Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclis’leri oluşumu için kesin tarih belirlemiş oldu. Kent Konseyi Yönetmeliğine göre, temsil hakkı bulunan üye kurum ve kuruluşlara davet yazısı gönderilecek ve ilgili her kurum bir kadın ve bir gençlik üyesine ait bilgileri en geç 25 Kasım günü’ne kadar Kent Konseyi’ne yazılı olarak bildirimde bulunması istenecektir. Buna göre 29 Kasım Pazartesi günü Saat:10.00’da, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi Salonun da bir araya gelecek olan Kadın ve Gençlik Meclisi Delegasyonu, kendi içerisinde seçim yoklamasıyla yönetim’lerini belirleyeceklerdir.
İkinci aşamada ise, 23 Kasım Salı günü, Saat:09.00 itibariyle başta Kamu Kurum’ları olmak üzere, Kent Konseyi’ne bağlı üye kurum ve kuruluşlar heyet halinde ziyaret edilerek görüş alış verişinde bulunulacaktır.
Akabinde, Kent Konseyi’ne kira bedeli alınmaksızın tahsis edilen Es Kule’deki çalışma ofisine Aralık ayı içerisinde taşınma kararı alındı.
Konu hakkında görüşüne başvurduğumuz Esenyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri M.Hanifi Kaya, “Kentlerdeki meclisler ve çalışma guruplarının sayısı ilgili kentin büyüklüğü, konumu, gelişim özellikleri ve katılımcıların ilgisi gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak önemli farklılıklar gösterebilmektedir” dedi.
Kaya ayrıca, Seçilecek olan Kadın ve Gençlik Meclisi temsilcilerinin belirlenen öncelikli konularda, derinlemesine çalışmalar yapabilecek zamana ve birikime sahip, farklı sektörlerden, kuruluşlardan ve disiplinlerden gelen kişileri, katılımcı yaklaşımın özüne uygun şekilde, yerel sürdürülebilir kalkınma eylem planlamasının farklı bileşenleri etrafında buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Kaya konuşmasının devamında ise, Kent Konseyi çalışma ofisine taşındıktan sonra Ana ve Alt çalışma guruplarını oluşturmak için harekete geçeceklerini ve Kent Konseyi’ni hedefleri doğrultusunda daha etkin ve verimli olarak işleteceklerini bildirdi.
  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum