İnsan Hakları’nda engelliler masaya yatırıldı

İnsan Hakları’nda engelliler masaya yatırıldı
İnsan Hakları’nda engelliler masaya yatırıldı
İnsan Hakları’nda engelliler masaya yatırıldı
Esenyurt Kaymakamı Uyumaz’ın başkanlığında toplanan İnsan Hakları Komisyonu engelli vatandaşlara hizmet projelerini masaya yatırdı.
 
Kurulduğundan bu yana her toplantısında halka yönelik ayrı bir konuyu ele alan İnsan Hakları Komisyonu, bu kez de engellilerin durumlarını masaya yatırdı. Engellilerin eğitim, sağlık gibi her türlü ihtiyaçlarıyla ilgili ne gibi çalışmaların yapıldığının konuşulduğu toplantıda, başta belediye başkanlığı, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere, Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan komisyon üyeleri ayrı ayrı brifing vererek, projelerini dile getirdiler. İstanbul ilçeleri arasında engellilerin sorunlarını çözen neredeyse tek ilçenin Esenyurt olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
 
Kaymakam Uyumaz: Dua almak önemlidir
Engelliler merkezinin daha da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Halil Uyumaz, sabırlı ve azimli olmak gerektiğine dikkat çekti. Koordineli çalışma içerisinde olduklarını ve lokomotif görevini belediyenin üstlendiğini belirten Kaymakam Uyumaz, “Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kaymakamlık olarak ayni ve nakdi yardımlarımız sürmektedir. Engelli ailelerle 15-20 günde bir toplantı yapıyoruz ve çok da faydalı oluyor” dedi. Toplantıdan memnun kaldığını sözlerine ekleyen Kaymakam Uyumaz, “Bu toplantıda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının sorumluluklarını gördüm. Engellilerle ilgili Esenyurt’ta çok iyi durumdayız. Her şeyden öncede engelli vatandaşlarımızın dualarını çok daha önemlidir” diyerek, katılan komisyon üyelerine teşekkür etti. 
 
 
 
“İki aileye ev yapıldı”
Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu ve Meclis Üyesi Elif Yeşil Özkabaş belediyenin engellilerle ilgili yapılan ve yapılacak hizmetleri hakkında komisyon üyelerine brifing verirken, belediye bünyesinde kurulan engelliler koordinasyon merkezi aracılığıyla eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi her türlü sorunlarına cevap verilmektedir. Altı yıl içerisinde 3800 hastaya düzenli bez, 35 adet hasta yatağı, 280 adet akülü, 655 adet manuel engelli aracı, 35 spastik tekerlekli sandalye, 585 adet işitme cihazı, 358 ortopedik ayakkabı, 690 çocuğa bireysel ve fiziksel eğitim, 120 çocuk engelliler ilköğretim okulunda eğitim imkanı buldu. 60 öğrenci iş eğitimi, 45 öğrenci mesleki eğitim merkezinde eğitim imkanının bulduğu belirtildi. Diğer yandan 6116 koli erzak yardımı, 2 engelli aileye ev yapıldı ve 5700 aileye kömür yardımının yapıldığına dikkat çekildi.
 
Alçıngül teşekkür etti
Öte yandan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fizyo Terapist Ayşe Alçıngül ise, 40 personelle görev yaptıklarını belirtirken, en ağır özürlülere hizmet verilmekte olup, evde bakım hizmeti de verildiğini söyledi. Daha çok belediyenin destekleriyle ihtiyaçlarının yok diyecek kadar az olduğunu da dile getiren Alçıngül, 40 hastaya bakıldığı ve rehabilitasyon merkezinde 28 hastanın kaldığını, engellilere mesleki eğitim verildiğini ve 280 engellinin işe yerleştirildiğini söylerken, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere Kaymakam Halil Uyumaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.