Muharrem İnce: Kindar nesil istemiyorum...

Muharrem İnce: Kindar nesil istemiyorum...
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Pendik'te miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, ''Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil istiyorum, ben dindar nesil yetiştiril
 'Erdoğan kindar nesil istiyorum dersen köpek yavrusunun bacaklarını keserler'
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul Beykoz, Üsküdar ve Sancaktepe'de  yurttaşlara seslendi. Ardından Pendik'e geçen İnce Plevne Caddesi'nde yurttaşlara hitap ediyor. 
İşte İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:
Bir değişim rüzgarını umudun yeniden şekillenmesini, yeşermesini Edirne'den Kars'a her yerde görüyorum.
Birinci köprüyü Süleyman Demirel yaptı. İkinci köprüyü Turgut Özal yaptı. Üçüncü köprüyü Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de İnce yapar. Erdoğan diyor ki 4. köprüyü nereye yapacaksın,? Ben de diyorum ki dördüncü köprüyü Edirne'den Kars'a gönül köprüsü olarak kuruyorum.  
Ben huzur vadediyorum. 3B Projemin adı. 1- Barışacağız. 2-Büyüyeceğiz. 3 Ekonomik anlamda Bölüşeceğiz. 
Ben sadece CHP'lilere değil, bu mübarek bayram gününde AKP'lilere de kardeşim diyeceğim. MHP'lilere de kardeşim diyeceğim. İYİ Partililere de kardeşim diyeceğim. Saadet Partililere de kardeşim diyeceğim. 81 milyonun bayramını kutluyorum.    
16 yıldır iktdardasın 32 bayram geçti. Sen 24 Haziran'dan sonra emekli olacaksın Erdoğan. bunlar hazinenin parasını çaldı. Çocukların sınav sorusunu çaldı. Sandıkta oyumuzu çaldı. Şimdi bir de vaatlerimi çalıyor. 
İnce diyor ki hak hukuk adalet, Erdoğan diyor ki çay kek oralet.  Ben diyorum ki kuantum telefonları, ayda marsta maden arayacaklar diyorum. Dünya 10 yıl sonra bambaşka bir durumda olacak. Çocuklarımızı gençlerimizi buna göre yönetelim diyorum. o da diyor ki kıraathane açacağım. Bedava kek dağıtacağım. 
Erdoğan bana seslenmiş, İnce demiş tünel yapabilir misin? demiş. Erdoğan sen fabrika yapabilir misin? Şeker fabrikalarını TÜPRAŞ'ı tütün fabrikalarını sattın. Erdoğan sen ustaysan usta çıraktan korkmaz. İstediğin kanalda, istediğin saatte çık karşıma. Söz veriyorum sana diplomanı sormayacağım. Kapanan işyerlerini konuşacağız. Çocuklarımız et yiyemiyor. Tencerede aş yerine taş pişiyor. Mutfaktaki enflasyon yüzde 30 olmuş, kurufasülye olmuş 10 lira. Erdoğan sen sarayının bahçesinde bıldırcın yumurtalarıyla beslenirken millet GDO'lu yiyeceklerle besleniyor. Erdoğan sen garibanları unuttun, sen artık beyaz Türk'sün beyaz. Bu seçim iki zihniyet arasında olacak. Bir yanda saraylılar, diğer yanda milletin evladı.    
Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil istiyorum, ben dindar nesil yetiştirilmesine karşı değilim. Ancak kindar nesile karşıyım. Cumhurbaşkanı olduğumda en kısa sürede bunu çözeceğim. Ama sen kindar nesil dersen Erdoğan, bir minicik köpek yavrusunun bacaklarını keserler. Bunu yapma. 
Aday olduktan sonra Akşener'i, Karamollaoğlu'nu Demirtaş'ı, Erdoğan'ı ziyaret ettim başarılar diledim. Bir adım daha atmak istedim. Rakiplerimin hesabına 500'er lira para yatırdım. Amacım siyaseti yumuşatmak. Yoksa onların 500 liraya elbette ki ihtiyacı yok.  Şimdi Erdoğan diyor ki Demirtaş'ı ziyaret etti. Ettim ne olacak? Ben bu ülkenin refahı için seni bile ziyaret ettim. Çünkü bu milleti barıştırmak istiyorum. 
Bu milleti kutuplaştırdığını biliyorum Erdoğan, 48 saat içerisinde OHAL'i kaldıracağız. Türkiye yatırım ülkesi olacak. Merkez Bankası özerk olacak. Kamuda yükselmede liyakat esas olacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Gençlerimizi FETÖ ve benzeri yapılardan 2 sene içerisinde kurtaracağım. Erdoğan her mahalleye kıraathane açsın, ben her mahalleye kreş açacağım. Çocuk kreşe, kadın işe. 
Sadece cumhuriyetçiler var, hep beraber varız. Sadece cumhuriyetçiler var, hep beraber varız. Yarın Tunceli'de, Elazığ'da ve Tokat'ta olacağım. 
Askeri öğrenciye özgürlük. Haklısın. Erden ve askeri öğrenciden darbeci olmaz. Rütbeli darbeciler sonuna kadar cezalandırılmalı. Ama o erleri bir gece yarısı alıp götürmüşler. Adil mahkemelerde gereken yapılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.