Akgün iş adamlarına bilgi verdi…

Akgün iş adamlarına bilgi verdi…
Dr. Hasan Akgün işadamları ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yemekli toplantıda Büyükçekmece’nin gelişimi ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akgün’e iş adamları da her türlü destekte bulunacaklarına dair söz verdiler
Akgün iş adamlarına bilgi verdi…
 
Dr. Hasan Akgün işadamları ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yemekli toplantıda Büyükçekmece’nin gelişimi ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akgün’e iş adamları da her türlü destekte bulunacaklarına dair söz verdiler.
 
Büyükçekmece de imkânsız gibi görünen alt yapı çalışmalarını nasıl başardıklarını anlatan Akgün; “Kırk yılda tamamlanamayan alt yapıyı 17 ayda tamamladığımız Büyükçekmece’nin, bundan sonra ki gelişimi tamamen estetiğe ve sosyal yaşamı kolaylaştıracak projelere yönelik olacaktır” dedi.
 
Büyükçekmece Eğitim kenti oluyor…
Büyükçekmece’de üniversite ve okul sayısının katlanarak artacağını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Sanayi bölgesi olarak kısıtlandırılmış bir ilçe olan bölgemiz, hizmet ve eğitim sektörünün gelişeceği bir alan olarak planlanmıştır. Şu an bölgemizde 4 üniversitemiz mevcut. Seneye Alkent Toskana vadisinin altında 2011 yılında başlayacak olan Milli Eğitim Vakfı Üniversitesi bölgemize beşinci Üniversite olarak geliyor. Altıncı Üniversite’de yurtdışı kaynaklı olarak yine Toskana vadisi altındaki belediye hizmet sahamızda olacaktır.”şeklinde konuştu.
Devlet üniversitelirinde Büyükçekmece’ye önem verdiklerini dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “İstanbul Üniversitesi Celaliye –Kamiloba hizmet binamızla birlikte Tepecik hizmet binamızı da Teknik Meslek Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime açacaklar. Eğitim sektöründen sürekli bölgemizin talep görmesi Büyükçekmece İlçesinin eğitim alanında ne kadar önemli olduğunu ispatlayan unsurlardandır.”
 
Büyükçekmece Kültür ve Turizm Kenti oluyor.
Kültür ve sanatta önemli projelere eve sahipliği yapan Büyükçekmece’yi gelecekte kültür ve sanatın merkezi haline getireceklerini dile getiren Başkan Akgün; Büyükçekmece’ye en az 5 tane daha 4 yada 5 yıldızlı otel yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Akgün; “Bu oteller Albatros’ta , Büyükçekmece Yat Limanı projesi içinde , Baba burnunda hayata geçirilecek. Bunların alt yapısı proje anlamında hazır.Yat limanı ve hava alanına yakınlık yönünden Büyükçekmece günü birlik konaklama bakımından İstanbul’un en cazip ilçesi haline gelecek “dedi.
 
İlçenin 5 tane yat limanı olacak…
Türkiye de 5 yat limanı ile 7 Üniversitenin bir arada olduğu hiçbir ilçesinin bulunmadığını belirten Başkan Akgün; “ Büyükçekmece yat limanı projesi 1000 yat kapasiteli olacak. İkinci yat limanımız Mimarsinan’da yeni düzenlenen meydan çalışması önünden İSKİ arıtma tesisine kadar olan yerde olacak. getirilecek. Bu projenin 2011 yılında ihalesi yapılacak ve 500 yat kapasiteli bir biçimde hizmet edecek. Bir üçüncü olarakta Bababurnunda 1500 kapasiteli bir yat limanı projesi üzerinde çalışılıyor. Yat limanı ile birlikte otel projesi de bir araya gelecek. Dördüncü olarak faaliyette olan Güzelce yat limanı hizmet veriyor. Beşincisi ise Kumburgaz’da yapılacak” şeklinde konuştu.
 
Bölgemiz için Metro olmazsa olmazlarımızdandır.
Metrobüs Büyükçekmece’ye kadar uzatılmasının vatandaşların ulaşımı bakımından çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Başkan Akgün;  “Bölgemize getirilecek olan Metrobüs çalışması iyi bir çalışma olmasına rağmen fakat bize göre yetersizdir. İstanbul trafiğini rahatlatmanın bir tek çözümü vardır. O da yer altından metro çalışmalarına bir an önce başlanması gerekiyor.
”dedi.
 Bölgeler cazibe merkezi haline gelecek…
İlçe genelinde büyük projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Akgün Tepecik, Mimarsinan, Kumburgaz, Celaliye-Kamiloba’nın gelecekte cazibe merkezleri haline geleceğini anlattı. Başkan Akgün; “Tepecikten Silivri sınırına kadar imar planlarında yeni bir revizyon çalışması yapıyoruz. Ekiplerimiz bölgeler ile ilgili Jeolojik ve zemin çalışmalarını tamamlamıştır. Yatırım yapmak isteyen bölgelerde yerleri olan yatırımcılarımıza yardımcı olacağız ”şeklinde konuştu.
Öte yandan Belediye hizmet binasının yıkılarak yeniden yapımı konusunda iş adamlarından destek isteyen Başkan Akgün’e bütün iş adamları destek sözü verdiler. Toplantıya Türkiye’nin önemli iş adamları katıldı. 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.