ARTIK ÇEKİLMEYECEK!

ARTIK ÇEKİLMEYECEK!
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yasak yere park etmiş araçların çekicilerle parka götürülmesini yasakladı. Artık yasak yere park eden araçlar çekilmeyecek, sadece para cezası yazılacak!

Artık yasak yere park eden araçlar çekilmeyecek, sadece para cezası yazılacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile, sürücüleri sevindirecek bir karara imza attı. Atalay, Karayolları Trafik Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen yer ve haller dışında kalan ve sadece park yasağını ihlal ettiği tespit edilen araçların çektirilmemesini ve bu şekilde park etmiş araçların tescil plakasına ceza tutanağı düzenlenmesini istedi.

 

Bakan Atalay imzasıyla gönderilen genelgede, "Park yasağını ihlal eden araçların, yetkili olmayan kişi veya kuruluşlara ait çekicilerle çekildiği, çekme ve kaldırma işlemi sırasında araçlara zarar verildiği, çekilen araçların emniyetli ve izin verilen yerlerde muhafaza edilmediği ve çekme işlemleri sonrası aşırı fiyat istendiğine" dikkat çekildi. Bazı polislerin lüks araçlara ceza kesmekten çekindiği yolundaki iddialardan hareketle, ceza yazılırken kesinlikle lüks araç ayırımı yapılmaması direktifi de verildi.

 

Genelgede ayrıca, denetim ve uygulamalar sırasında dijital fotoğraf makinesi ile söz konusu ihlalleri yapan araçların plaka ve ihlal pozisyonunun da fotoğraflanması ve itiraz halinde delil olarak kullanılması istendi. Dijital fotoğraf makinesi olmayan ekiplere de il özel idaresi ya da diğer mahalli imkânlarla temin edilerek verilmesi gerektiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.