Çevreciler buluştu, 2011’in çevresel çalışma programını hazırladı

Çevreciler buluştu, 2011’in çevresel çalışma programını hazırladı
Büyükçekmece İlçe Çevre Çalışma Komisyonu önceki gün Büyükçekmece Öğretmen Evi’nde bir araya geldi. Toplantıda okullarda çevre çalışma komisyonları kurulması, uygulamalı çevre projelerinin hayata geçirilmesi ve çevre etkinliklerinin düzenlenmesi gibi kara

Çevreciler buluştu, 2011’in çevresel çalışma programını hazırladı

 

Büyükçekmece İlçe Çevre Çalışma Komisyonu önceki gün Büyükçekmece Öğretmen Evi’nde bir araya geldi. Toplantıda okullarda çevre çalışma komisyonları kurulması, uygulamalı çevre projelerinin hayata geçirilmesi ve çevre etkinliklerinin düzenlenmesi gibi kararları görüşen komisyon üyeleri 2011 yılına dair çevresel faktörler ile ilgili görüş paylaşımında bulundu.

 

Üyeler arasında; İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü B. Barış Yıldız, Çevre Mühendisi Başak Sancar, Çevre Mühendisi Sibel Kökdemir, Makine Mühendisi Utku Kızıltan, Emekli Öğretmen Aynur Paşayiğit, Dr. Erdoğan Anık, Aynur Çetin ve Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert’in de bulunduğu Büyükçekmece İlçe Çevre Çalışma Komisyonu geçtiğimiz gün Öğretmen Evi’nde bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıdaki gündem maddeleri arasında; Okullarda çevre komisyonları kurulması, okullarda çevre ile ilgili görsel ve sözel eğitimlerin hayata geçirilmesi, önemli çevre etkinliklerinin planlanması, çevre müfettişliği etkinliği, çevre ile ilgili yarışmalar düzenlenmesi gibi maddeler yer aldı.

 

Okullar birinci planda

 

Üyeler, çevresel faktörlerde öğrenciler ve öğretmenlerle temasa geçileceğini belirterek okulların çevre ile ilgili etkinliklerde en ön plana alınmasında hem fikir oldu. Çevre ile ilgili ödüllü yarışmalar, çevre gönüllüsü öğrenci ve öğretmenlerin belirlenmesi ve çevre konulu dergi, bülten vs basılması kararlaştırılan toplantıda gelecek nesillerde çevre duyarlılığı oluşturma konusunda somut adımların atılacağı belirtildi.

 

2011 yılının çevresel faaliyetleri

 

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda bölgemiz adına çevre ile ilgili yapılan ve yapılacak pek çok faaliyet enine boyuna tartışıldı. Üyelerin görüş belirterek öneriler sunduğu oturumda 2011 yılının çevre faaliyetleri raporu da görüşülerek ne gün ne yapılacağı program program belirlendi.

 

Çevre günleri

 

Öte yandan 22 Mart Dünya Su Günü, 20-27 Mart Dünya Orman Haftası, Mayıs ayı Çevre Müfettişliği etkinliği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü gibi çevre ile ilgili belirli gün ve haftalarda ne tür etkinliklerin hayata geçirileceği de konuşuldu. Bu tür günlerin es geçilmemesinin yanı sıra layıkıyla kutlanması gerektiğine değinen üyeler hazırlıkların şimdiden başlatılması gerektiğini ifade etti.

Önceki gün Büyükçekmece Öğretmen Evi’nde 9 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, 2 saat süren fikir paylaşımının ardından sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.