HAYDİ DURMA AÇIKLA BAŞKAN!

HAYDİ DURMA AÇIKLA BAŞKAN!
Büyükçekmece Belediyesi’nin meclis toplantısında AKP grubunun verdiği önergeye sinirlenerek; ‘beni konuşturmayın burada. Konuşursam şimdi olay olur’ diyen Akgün’ün sırları merak uyandırdı.

HAYDİ DURMA AÇIKLA BAŞKAN!

 

Büyükçekmece Belediyesi’nin meclis toplantısında AKP grubunun verdiği önergeye sinirlenerek; ‘beni konuşturmayın burada. Konuşursam şimdi olay olur’ diyen Akgün’ün sırları merak uyandırdı.

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi 2010 Eylül ayı oturumu dün gerçekleşti. Toplantı da gündemden çok gündem dışı konuşmalar ve AKP’lilerin verdiği önergeler damgasını vurdu. Gerginlik yaratan AKP Grubunun verdiği önergede Büyükçekmece’de büyük inşaatlar ve alış veriş merkezleri yapımlarında kaçak ve de imara aykırı yapımlar olduğu, emsali aşan inşatların devam ettiğini bunların neden denetlenmediğini sordular.

Bu önergeler ile ilgili cevap veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise ‘beni konuşturmayın Büyükçekmece de hiç kimse imara aykırı bir şey yapamaz. Burası eski Tepecik ve Mimarsinan değil. Tepecik ve Mimarsinan Belediyelerin de sahte imar ve sahte meclis kararları var. Bunları biliyoruz. Şimdi beni konuşturmayın’ diyerek tepki gösterdi. Akgün’ün bu çıkışı karşısında meclisi izleyenler ise Başkan Akgün neden susuyor konuşmuyor. Başkana yakışacak olan bir an önce bütün bunları açıklaması ve şaibeleri ortadan kaldırması  açıklanmasını bekliyoruz dediler.

 

20 Bin metre kare yerine 70 bin metre kare inşaat nasıl yapılır?

 

Ak Parti gurubu adına Seyhan Beyaz üç yazılı önerge verdi.

İşte o önergeler;

-          Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 456 ada 3 parselde inşaatı devam eden Eresin grubuna ait inşaata 2004 yılında ticaret alnı olarak imar izini verilmiş, inşaata ise 2008 yılında başlanılmış ve emsal dışına çıkılarak 20 bin m2 inşaat yapılacak yere neden 70 bin metre kare inşaat yapılıyor? İmara aykırı bu inşaata neden inceleme yapılmıyor.?

 

-          Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi Hadım köy yolu üzerinde de %98’i göl havzası içinde kalan bir yerde yedi sekiz katlık bir inşaat devam ediyor. 2 bin metre karelik yere nasıl 10 bin metre karelik inşaat yapılıyor?  Bu inşaat hangi tarihte inşaat izini verilmiş?

-          Büyükçekmece Ayışığı konaklarının altında Carfursaya ait marketin de temel ruhsatı olmadığı halde çalışıyor olması bu kolaylık neden gösteriliyor. Küçük esnaf bir dükkan açmaya kalksa kırkı kırk yarıyorsunuz ama büyük alış veriş merkezlerine geldi mi ayrımcılık yaparak kolaylık gösteriyorsunuz?

-           

Bu önergeler karşısında gerginleşen Akün ise AKP’lilere rest çekerek ‘Büyükçekmece de bir kaçak yer ispat edin ben Belediye Başkanlığını bırakacağım. Mimarsinan ve Tepecik Belediyelerin de sahte imar ve sahte meclis kararları var biz bunları biliyoruz şimdi beni konuşturmayın’ dedi. 

 

Gündem maddeleri komisyonlara gönderildi

 

Büyükçekmece Belediyesi Eylül ayı meclisinin ilk gündem maddesi olan; Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 496 Ada 2 parseli kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatının müzakeresi ve karara bağlanması hususu, oybirliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan; Büyükçekmece Mimarsinan Batıköy Mahallesi 565 Ada 1 Parseli kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatının müzakeresi ve karara bağlanması hususu oybirliği ile İmar komisyonuna havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan; Yat limanının bir an önce hayata geçirilebilmesi ve kamu zararının oluşmasına neden olunmaması için, Yat Limanının 2. Kısmının (2.Etap), 2886 Sayılı Yasa uyarınca ihale edilerek “ Uzun Süreli Kiralama” yöntemi ile yaptırılması hususunun, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (e) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması, hususu oybirliği ile Hukuk komisyonuna havale edildi.

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından meclise getirilen ve 4. madde ise; Büyükçekmece İlçe sınırları içerisinde “Naylon Poşet “ kullanılmasına ilişkin önerge, Çevre ve Sağlık komisyonuna havalesi oybirliği ile kabul edildi.

Ak parti grup başkanlığının meclise sunduğu 3 önerge de Akgün tarafından gereği yapılması için ilgili müdürlüklere yollandı.

Tepeciklilere imar müjdesi…

Başkan Akgün meclisin sonunda, meclis tatlı bitsin diyerek Tepecik’li vatandaşların uzun zamandan beri beklediği müjdeyi verdi. Akgün ; ”Tepecik İmarı ile ilgili uzun zamandan beri yapmış olduğumuz çalışmalar olumlu netice verdi,  yapılan çalışmalar sonuca bağlandı. Pazartesinden itibaren Tepecik İmar planları uygulanmaya başlıyor, isteyen gelip müracaat edip ruhsatını alabilir dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısına görme engelli bölgemiz Ak Parti Milletvekili Lokman Ayva, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Erol, CHP İlçe Başkanı Erol Şahin, MHP İlçe Başkanı A.Yavuz Güneş ve DP Büyükçekmece ilçe yöneticilerdi de katıldılar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum