İlçe belediyelerine imar şoku!

İlçe belediyelerine imar şoku!
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi kararıyla, 2005 yılında 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7’nci maddesine istinaden ilçe ve ilk kademe belediyelerine verilen, “belediye sınırları içindeki imar uygulamalarının kontrolü, iş ve işlemlerin
İlçe belediyelerine imar şoku!


İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi kararıyla, 2005 yılında 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7’nci maddesine istinaden ilçe ve ilk kademe belediyelerine verilen, “belediye sınırları içindeki imar uygulamalarının kontrolü, iş ve işlemlerini yapma ve onaylama yetkileri” geri alındı.
Olayı siyasi bulan CHP’li üyelerinin ret oyuna karşın karar oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Hukuk ve Harita Komisyonu’nun ortak raporuna göre, karara, ilçe belediyelerinin yaptığı imar uygulamalarına ilişkin yansıyan sorunlar neden oldu.

İBB CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, 2005 yılında 4 olan CHP’li belediye sayısının 12’ye çıktığını belirterek, kararın siyasi olduğu iddia etti. Sağlam, ilçe belediyelerde imar yetkisinin alınmasının 3’üncü Köprü’yle ilgili olduğunu savunarak, “Bu karar daha çok Çatalca ve Silivri’de elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu kararın altında 3’üncü Köprü güzergâhı yollarının bu ilçelerden geçmesi yatıyor” iddiasında bulundu. Kararı etik bulmayan İBB CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul da “Bu, yaptım oldu anlayışı” diye konuştu.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan ise, CHP’lilerin iddialarını reddederek, şöyle dedi: “Öyle olsaydı zaten iktidar partisi olarak çoğunluk elimizde olduğu için yetkiyi sadece CHP’li üyelerden alıp AK Partili belediyelerde bırakırdık. Karar, daha önce verilen yetkilerin kötü kullanılması üzerine alınmıştır.”

...KAYNAK:HÜRRİYET...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum