İSTANBUL’DA VANLILARIN GURUR GECESİ….

İSTANBUL’DA VANLILARIN GURUR GECESİ….
İstanbul valisi sayın Hüseyin Avni Mutlu,AKP , CHP ve BDP Millet Vekilleri, İl Emniyet Müdür yardımcısı Salih Gölcü,Başakşehir Beylikdüzü, Büyük Çekmece ve Pendik Kaymakamları, Cumhuriyet Savcıları,Saadet partisi GİK üyesi Mukadder Başeğmez,AKP Parti
             İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu. AKP Van Millet Vekili Gülşen Orhan, BDP Van Millet Vekili Özdal Uçar aynı masada oturarak uzun uzun sohbet ettiler.
     İstanbul valisi sayın Hüseyin Avni Mutlu,AKP , CHP ve BDP Millet Vekilleri, İl Emniyet Müdür yardımcısı Salih Gölcü,Başakşehir Beylikdüzü, Büyük Çekmece ve Pendik Kaymakamları, Cumhuriyet Savcıları,Saadet partisi GİK üyesi Mukadder Başeğmez,AKP Parti ve CHP il ve ilçe Başkanları Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Eski ve yeni belediye başkanları ve yardımcıları katıldı.CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, Prof. Dr. Ahmet Özer,Emniyet teşkilatı mensupları, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri iş ve sanat camiasının gözde isimleri katıldı.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu. AKP Van Millet Vekili Gülşen Orhan, BDP Van Millet Vekili Özdal Uçar aynı masada oturarak uzun uzun sohbet ettiler.
     İftar programında konuşma yapan Hüseyin Avni Mutlu “Bu mübarek günde böyle güzel bir organizasyon düzenleyen Van Dernekler Federasyonunun Genel Başkanı Seyithan İzsizin bu genç yaşında bu kadar başarılı ve dinamik olmasından dolayı onu ve federasyon yönetimini kutluyorum.Bakıyorum ki gencecik yönetim kadrosu pırıl pırıl yürekleri ile hizmet vermekteler.Onların bu davetlerine katılmaktan dolayı son derece keyifliyim..Daha önceleri Şırnak,Siirt ve Diyarbakır dada görev yapmış olmam itibari ile doğu kültürünü çok yakından tanıyorum.İnsanların sıcaklığı , misafirperverliği ve dostluğu çok öndedir. Orada edinmiş olduğum izlenim buradaki bu güzel insanları bir arada görmem ile daha da pekişti. Doğusu batısı fark etmiyor Ramazan ayı her kesimden insanın bir araya geldiği mübarek bir ayımızdır. Özellikle sivil toplum örgütleri bu tür davetlerle insanlarımızı bir araya getirerek en güzel hizmeti yapmaktadırlar. Ben hem ramazan ayınızı hem de yaklaşan Ramazan bayramınızı kutluyor ve hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
     Van Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı SEYİTHAN İZSİZ yaptığı konuşma da 2011-2015 Avrupa Birliği ilerleme raporunda yol gösterici ilkeler bölümünde birey toplum kamu kurum ve kuruluşları yerel ve merkezi iktidarların birlikte çalışmalarından netice doğacağını vurgulayarak sivil toplum örgütlerinin bu birleşmede etkinliği ve önemini vurgulamıştır. Demografik yapıya değinen Seyithan İssiz bütün siyasi partilerin programlarında yer vermelerine rağmen 200 bini aşkın Vanlının yaşadığı İstanbul da yeterli derecede kamu kurum ve kuruluşlarında yerel yönetimlerinde ve merkezi iktidarlarda temsilcilerinin olmadığını, bunda da demografik yapıdan söz eden siyasi partilerin ayıbı olduğunu ifade etti.Vanlının bunun bilincinde olduğunu ve her geçen gün daha da kenetlendiğini vurguladı.
22 dernek ve 30 bini aşkın üyesi ile Federasyonun hizmetlerinden bahseden Seyithan İzsiz birlik ve beraberlik mesajı verdi.Hz .Mevlana dan,Pir Sultan Abdaldan, Fegiye Teyran Ahmedi Haneden,Yunus Emreden örnekler veren İzsiz sevgiden ve hoşgörüden bahsetti.Hz Mevlana’nın “Ben dostumu ne aklımla ne de kalbimle severim ola ki akıl unutabilir kalp durabilir ben dostumu ruhumla severim” ve bizlerde sizleri ruhumuzla seviyoruz.Hz Resulullahın Hz Aliye duyduğu sevginin hürmeti ile biz dostlarımızı seviyoruz Ve hepinizi en kalbi duygularımla selamlar ramazanınızı tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu…
     Prof dr Ahmet Özer yaptığı konuşmada Vanın bağrında bir çok güzellik barındırdığını ve çok uzun yıllar medeniyetler beşiği olarak anıldığını bu kültür mirasının devamının gelmesi gerektiği ayrıca Van’ın her ırktan insanın kardeşçe   yaşadığı bir şehir olduğunu vurguladı.Özellikle İstanbul genelinde böyle bir sivil toplum örgütünün varlığının son derece önemli olduğunu söyleyerek birlik ve bütünlük mesajı verdi
    Gecenin ilerleyen saatlerinde kısa bir konuşma yapan AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan buraya  bir siyasi parti temsilcisi değil Vanlı birisi olarak katıldığını bu tür sivil toplum örgütlerinde her zaman bir bütün olmak zorunda olunduğunu ve kapıdan girerken siyasi kimliğin dışarıda bırakılması gerektiğini söyleyerek “Burada bu kadar güzel insanı bir araya toplayan Van Federasyonuna teşekkürlerimi sunuyorum. İlk defa böyle güzel bir organizasyon ile karşı karşıyayım bu beni gerçekten son derece mutlu etti. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da bu tür organizasyonların devamını bekliyoruz ve her türlü hizmetlerinde yanlarında olma sözü veriyor bir hemşeriniz olarak hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum “dedi.
     BDP  Van Millet Vekili Özdal Uçar yaptığı konuşmada” Böyle mübarek bir günde burada böyle bir iftar programında bir araya gelen tüm hemşerilerime hoş geldiniz diyorum. Siyasi kimlikle olsa konuşacak çok şeyimiz var ama bu davetin anlamı gereği  siyasi söyleme girmek istemiyorum yalnız orada yaşayan kürt kardeşlerimizin kanayan yarasının bir an önce sarılması ve sorunlara çözüm üretilmesi gerekmektedir. Sadece barış birlik ve bütünlük istiyoruz. Böyle organizasyonlar bunlar için birer vesiledir. Bende tüm çalışmalarından dolayı Van Federasyon başkanı Sayın Seyithan İzsiz ve yönetimini kutluyorum. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum”.dedi.
    Daha sonra sahneye çıkan Vanlı sanatçı Mehmet Öndül’ün seslendiği parçalar ile tüm davetliler halay çekti.İftara katılan dengbej Kazo ise seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe parçalar ile davetlilerin güzel dakikalar geçirmesini sağladı..
İstanbul da Vanlılar iftar programında her kesimi bir araya getirerek bir ilke imza attı.Gecenin sonunda Tek sonuç vardı sevgi, dostluk barış ve kardeşlik bir olma duygusu..
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.