Lağım suları canlarından bezdirdi

Lağım suları canlarından bezdirdi
Mimaroba’da lağım suları yollarda akıyor, yetkililer ise ortada görünmüyor Lağım suları canlarından bezdirdi Mimaroba sokakları üç gündür lağım sularıyla adeta bir pislik yuvasıa halina döndü Mimaroba’daki 309 ve 310. Bloklardan taşan atıklar mahal
Mimaroba’da lağım suları yollarda akıyor, yetkililer ise ortada görünmüyor
 
Lağım suları canlarından bezdirdi
 
Mimaroba sokakları üç gündür lağım sularıyla adeta bir pislik yuvasıa halina döndü Mimaroba’daki 309 ve 310. Bloklardan taşan atıklar mahallenin dört bir yanını sardı.
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Bayramı için rötarlı bir tören gerçekleştiren Dr. Sadık Ahmet İlk Öğretim Okulu öğrencileri bu lağımlar üzerinden yürüyerek bayramı kutladı.
 
 
Mimarobalı vatandaşlar üç gündür sokaklarının bu halinden şikayetçi oldu.ancak İSKİ yetkililerinden ise bir sonuç alamadı.
Yollar dere oldu
309 ve 310 numaralı blokların garajlarının su altından kalmasıyla site sakinlerinin suyu fosseptikle birlikte dışarı vermesi Mimaroba’nın sokaklarını lağım deresi haline getirdi. Mimaroba’da oturan Avukat Ümit Yavuz gazetemize şikayetini dile getirerek şöyle konuştu: “Mimaroba/Büyükçekmece Emlak Bloklarında Uğur Mumcu caddesi üzerinde belediyenin yol çalışması var. Müteahhidin adamları lagarların içini taşlarla doldurmuş 309-310.blokların garajını su basınca bu bloklar yönetimi de foseptikle karışık suyu caddeye pompalamaya başlıyor. Böylece 29 Ekimden 1 Kasım a kadar bu suyu yola basıyorlar. O cadde üzerinde de Dr.Sadık Ahmet İlköğretim okulu var.Benim kızımda bu okulda eğitim görüyor. 01.11.2010 tarihinde okulun 29 Ekim dolayısıyla bando gösterisi vardı.Okula yüzlerce çocuk ve velileri girip çıkıyordu. Ortalık lağım kokusundan geçilmiyordu.Ben de akan pisliği takip ederek fotoğrafta gördüğün kaynağı buldum.Kamu sağlığı hiçe sayılarak,salgın hastalık tehlikesi yaratacak şekilde çocukların yoğun olarak geçtiği ve yaşadığı okul gibi bir yerin önüne bu suyu pompalamak salgın hastalığa davetiye çıkarmaktır. İSKİ kolunu bile kımıldatmıyor. Öte yandan 309-310 Blok yönetimlerine en ağır ceza verilmelidir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.