“Rahmetle Anıyoruz“

“Rahmetle Anıyoruz“
Büyük Önder Atatürk, Tüm Yurtta Düzenlenecek Törenlerle Anılıyor...

Boğaziçi Köprüsü’nde 09.05

10 Kasım’da Boğaziçi Köprüsü’nde Ata’ya saygı duruşu

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72'nci yılında hayat İstanbul'da da 2 dakikalığına durdu.


Ataya saygı duruşu için trafikte araçlarından inen sürücüler ve işlerine yetişmeye çalışan yayalar, saat tam 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşuna geçti.

2 DAKİKALIĞINA HAYAT DURDU
Tüm yurtta Ata’ya saygı için saat 09.05’de hayat 2 dakikalığına durdu. Araçlarından inen şoförler ve işlerine yetişmeye çalışan yayalar oldukları yerde durarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fatih, Arpaemini Mahallesi, Tatlıpınar Caddesi üzerinde, herkesin saygı duruşunda bulunduğu anda ilerlemek isteyen 112 ambulansının şoförü ile bazı sürücüler arasında sözlü tartışma yaşandı. Bir sürücü ısrarla ilerlemek isteyen ambulans şoförüne, "Bir süredir arkamdasınız. Önümüzde çöp arabası vardı. Onu beklerken isyan etmediniz de saygı duruşu başlayınca mı, hareket ediyorsunuz” dedi.

Boğaziçi Köprüsü’nde saat 09.05’de trafik durdu
Boğaziçi Köprüsü'nde saat 09.05'de trafik durdu


YABANCI TURİSTLER DE ANDI
Bu arada, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Havalimanı’nda da anıldı. Saygı duruşu öncesi Atatürk Havalimanı'nda Türkçe ve İngilizce anonslar yapıldı. Dış Hatlar Pasaport Kontrol Noktası önüne asılan Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı önünde Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı yolcu, havalimanı çalışanı saygı duruşunda bulundu. Anonsun ardından saat 09.05’i gösterdiğinde, Atatürk Havalimanı’nda iki dakika boyunca hayat durdu. (DHA)
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.