STK’lar Silivri Birlik Krizi için toplandı

STK’lar Silivri Birlik Krizi için toplandı
Büyükçekmece Gönüllü Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Köksal Çebi başkanlığında Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Silivri'deki sivil toplum örgütleri Silivri Birlik krizini masaya yatırdı.
STK’lar Silivri Birlik Krizi için toplandı
 
Büyükçekmece Gönüllü Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Köksal Çebi başkanlığında Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Silivri'deki sivil toplum örgütleri Silivri Birlik krizini masaya yatırdı.
 
Silivri Birlik halk otobüslerinde yaşanan sorunların çözümünün görüşülmesi için Silivri Belediyesi Meclis Salonunda bir araya gelen STK'ların toplantısına Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan'da katıldı. Toplantının gündem maddesi Silivri Birlik araçlarının şoför ve muavinlerinin yolculara karşı tutum ve davranışları oldu. Son olarak yaşanan ve gazetemizinde manşetinden duyurduğumuz Emekli Astsubay İsmail Ergun'un darp edilerek kalça kemiğinin kırılması üzerine harekete geçen STK'lar, toplu taşımacılık sorunlarının kriz yaratmadan çözüme kavuşturulması için fikir alışverişi yaptı.
 
STK’lardan Silivri Emniyet Müdürlüğüne teşekkür
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne de teşekkür eden STK'lar, "Genel bir sorun toplu taşıma. Mesele sadece Silivri Birlik meselesi de değil. Ancak şoför ve muavinlerin eğitim almaları gerekiyor. Yaşanan son olaya hassasiyet gösteren Silivri emniyetini de kutluyoruz" dediler.
 
Ercan; “ Yıllardır Silivri Birlik sorunlu konumda”
Toplantıda konuşan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Silivri Birlik Otobüslerinin İETT'ye bağlandığını ifade ettiği konuşmasında "Biz kendilerine sosyal imkanlar sunduk. Eğitim imkanları da var. Bu araçlarla ilgili sorunlarda bir denetim mekanizması var. Ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstermesi gerekiyor. Yıllardır Silivri Birlik burada sorunlu konumda. Bu sorunların çözülmesi için bizde elimizden geleni belediye olarak yapıyoruz." dedi.
 
Köksal; “ Kaliteli toplu taşıma temennisi için toplandık”
Köksal Çebi ise konuşmasında "Amacımız Silivri Birlik şoför ve muavinlerini yargılamak değil. Amacımız sorunları en aza indirebilmenin yöntemlerini geliştirmek. Silivri Kaymakamlığı, Silivri Emniyet Müdürlüğü ve Silivri Birlik yönetimini de ziyaret edeceğiz. Kaliteli bir toplu taşıma temennisi ile toplandık bugün. Ortaya çıkan fikirleri değerlendirip ilgilileri ile paylaşacağız" dedi.
 
Işıklar'a ziyaret
Heyet toplantının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı da makamında ziyaret etti. Ergun davasında duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini ileten Işıklar, "Çabalarınızın arkasındayız. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Sorunların çözümü noktasında belediyemizde üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir. STK'ların bu konuda duyarlı davranması memnuniyet vericidir. Toplumsal sorunlar için atmış olduğunuz bu adım boşa atılan bir adım değildir. " dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık



IŞIKLAR; “HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Birlik şoför ve muavinlerine hizmet standartlarının yükseltilmesi ile ilgili eğitim verileceğini belirtti.  
      
Geçtiğimiz günlerde Silivri- Yenibosna arası yolcu taşımacılığı yapan Silivri Birlik muaviniyle, bir vatandaş arasında Büyükçekmece’de yaşanan olaylı tartışmanın ardından, toplu taşımacılıkla ilgili sorunlara çözüm bulmak adına bir hareket başlatan Büyükçekmece Gönüllü Sivil Toplum Platformu Yöneticileri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Büyükçekmece Gönüllü Sivil Toplum Platformu Başkanı Köksal Çebi önderliğinde yapılan ziyarette, Silivri Birlik şoför ve muavinleri ile yaşanan sorunlara kalıcı bir çözüm bulunması gerektiği dile getirildi. Ziyarete Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen ve basın mensupları da katıldı.
 
 
 
HİZMET STANDARDI YÜKSELECEK
 
Yerel yönetim olarak konuyla ilgili tüm sorumluluğu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Biz Silivri Birlik Otobüslerinin şehir içinde durmamaları, şehir içi trafiğini engellememeleri adına kendilerine yaklaşık 7 bin m2 bir yer tahsis ettik. Tabi bu bir süreç, zamanla bir düzene gireceğine inanıyoruz. Biz de Silivri Birlik otobüslerinde hizmetin yeterli kalitede verilmediğine dair şikâyetler alıyoruz. Her şeyin başı eğitim. Bu konuyla yakından ilgileniyoruz. Şoför ve muavinlerimize hizmet standartlarının yükseltilmesi ile ilgili bir eğitim verilecek. Silivri Birlik Kooperatifi Başkanı Emin Uysal Bey ile koordineli bir şekilde bu eğitimleri gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Büyükçekmece Gönüllü Sivil Toplum Platformu Başkanı Köksal Çebi, Silivri’de de Gönüllü Sivil Toplum Platformu kurulabileceğini ifade ederken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Silivri Kent Konseyi ile bu konuda ortak bir çalışma yapılabileceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.