19 Eylül şeref ve kahramanlık günüdür

19 Eylül şeref ve kahramanlık günüdür
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanının verildiği gün olan (19 Eylül 1921) ve her yıl Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında, Çatalca’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtına çelenk sunuldu

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende Atatürk Anıtına Çatalca Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği tarafından çelenk sunuldu. Törene Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca Askerlik Şube Başkanı Albay Gökhan Mayil, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyithan Dağıstanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak,  Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği, öğrenciler, öğretmenler ile vatan uğruna canları pahasına savaşan Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Gaziler Gününüz kutlu olsun

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından “Şehit “ isimli şiir, Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Mustafa Hilmi Dayıoğlu tarafından okundu.

Program Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği Başkanı Şah İsmail Atak’ın, “19 Eylül muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler “Gaziler Gününüz” kutlu olsun” ifadelerinin yer aldığı günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Muharip Gaziler Derneği ziyaret edildi

Çelenk sunma töreni sonrası protokol üyeleri tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği ziyaret edildi. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği Başkanı Şah İsmail Atak tarafından protokol üyelerine ve basın mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

Şehit ve Gazi aileleri için yemek düzenlendi

Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler Şehit ve Gazi ailelerine Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen yemekle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.