Akgün Strazburg’dan bildirdi!

Akgün Strazburg’dan bildirdi!
Akgün Strazburg’dan bildirdi! Dün Strazburg’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ni İngiliz Ceet Vitmour kazandı.
 
Akgün Strazburg’dan bildirdi!
 
Dün Strazburg’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ni İngiliz Ceet Vitmour kazandı.
 
Kongrede ülkemizi temsil eden 6 belediye başkanından birisi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün HABERDAR’a gönderdiği mesajda ‘Türk heyetinin aday gösterdiği ve desteklediği  Ceet Vitmour 157 oy alırken, Malta’nın gösterdiği aday 66 oy aldı. Yarın da Başkan Yardımcılığı seçimi var. Türk delegasyon adayı Gaye Doğanoğlu’nun ise başkan yardımcılığına seçilmesine kesin göz ile bakılmakta’ dedi.



HABER DÜN GAZETEMİZDE BÖYLE YAYINLANMIŞTI....
STRAZBURG’DA SEÇİM VAR!
 
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Fransa’nın Strazburg şehrine 25-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kongrede ülkemizi temsil edecek 6 belediye başkanından birisi olan Akgün’de oy kullanacak.
 
Geçtiğimiz yıl Çanakkale İl Genel Meclisinin AK Partili üyesi Yavuz Mildon başkan seçilerek, BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş’ten sonra dünyanın en önemli uluslararası örgütlerinin başına geçen 2. Türk vatandaşı olmuştu.
 
Altı üyeden birisi olan Akgün HABERDAR’a konuştu
 
200 bin yerel yönetici temsilen 318 üyeden oluşan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde ülkemizi 6 il genel meclis üyesi 6’da belediye başkanı temsil etmekte.
Bu belediye başkanlarından birisi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün de Strazburg’a giderek seçimlerde oy kullanacak.
25-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede yeniden konsey başkanlığı seçimi yapılacak. Her iki yılda bir yapılan seçimlerde oy kullanacak olan Hasan Akgün HABERDAR’a konuşarak bu seçimlerde İngiliz Liberal bir arkadaşı aday göstereceğiz dedi.
 
 
Türkiye için bu konseyin çok önemli olduğuna değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Konsey üyeliğine seçilen Belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte ülkemizi bu konseyde çok güzel temsil eden Yavuz Mildon arkadaşımızın rahatsızlığından dolayı yeni bir başkan seçmek üzere gidiyoruz. Ülke menfaatlerini göz önünde bulundurarak diğer belediye başkanlarıyla ortak hareket edeceğiz. Bu konsey ülkemiz için, yerel yönetimlerimiz için son derece önemli bir konseydir. Ülke menfaatlerimizi ön planda bulundurarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz ”şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.