Amerika'nın vize başvurularını durdurması kimleri etkileyecek?

Amerika'nın vize başvurularını durdurması kimleri etkileyecek?
Amerika ve Türkiye, karşılıklı olarak vize başvurularını durdurdu. Peki bu karardan kimler etkilenecek?
Washington ve Ankara'nın karşılıklı aldığı 'Başvuruları askıya alma' kararından, halihazırda, vizesi olanlar, ya da vize başvurusu yapıp onay alanlar etkilenmeyecek.

Bunun dışında kalan ve seyahat etmek isteyen Türk ve Amerika vatandaşları mağdur olacak.
 
BÜYÜKELÇİLİK VE KONSOLOSLUĞA BAŞVURU YAPILAMAYACAK


Bugün, Amerika'ya gitmek isteyen ve vizesi olmayan Türk vatandaşları, Amerika Büyükelçiliği'ne ve Konsolosluğu'na giderek başvuru yapamayacak.

KİMLER VİZE ALAMAYACAK?


Karar diplomatik dahil bütün pasaportlar için geçerli olacak. Türk vatandaşları diplomatik, turistik, iş, öğrenci, işçi ve gazeteci dahil hiçbir vizeyi ikinci bir karar açıklanana kadar alamayacak.
 
TÜRKİYE DE VİZE İŞLEMLERİNİ DURDURDU


Amerika vatandaşları ise Türkiye'ye gelmek istediklerinde ya internet üzerinden e-vize başvurusu yaparak, ya da uçağa bindikten sonra Türk gümrüklerinde yani kapıda vize alabiliyorlardı. Amerika vatandaşları da ikinci bir karara kadar, vize başvurusu yapamayacaklar. e-vize başvurusu için karar internet sitesinde uygulanmaya başlandı. Sistemden Amerika uyruğu çıkarıldı.

Kapıda vize uygulamasının askıya alınmasi ise ivediklikle başlatılacak. Yetkililer, bugün Türkiye'ye inecek uçaklardaki Amerika vatandaşların bundan etkilenmeyeceğini ancak hızla kararın uygulanacağını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.