Bölgemizde Kılıçdaroğlu rüzgarı!

Bölgemizde Kılıçdaroğlu rüzgarı!
İstanbul'da ilk olarak Silivri Meydanı'nda halkla buluşan Kılıçdaroğlu, Selimpaşa ve Kumburgaz'da da kısa süreli halka hitap etti. Bölgemiz vatandaşlarının Genel Başkana ilgisi hayli yoğun oldu. Kumburgaz'daki kısa seslenişten sonra Büyükçekmece'ye geçere



İstanbul'da ilk olarak Silivri Meydanı'nda halkla buluşan Kılıçdaroğlu, Selimpaşa ve Kumburgaz'da da kısa süreli halka hitap etti. Bölgemiz vatandaşlarının Genel Başkana ilgisi hayli yoğun oldu. Kumburgaz'daki kısa seslenişten sonra Büyükçekmece'ye geçerek Atatürk Meydanı'nda halka seslendi...

-BÜYÜKÇEKMECE'DE HALKA HİTAP ETTİ-

Parti otobüsünün üstünden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, İstanbul'un değişimin anahtarı olacağını belirterek, Türkiye'nin değişiminin İstanbul'dan başlayacağını ifade etti.
Bayramların kardeşlik için önemli bir gün olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bayramlar, kardeşlik hoşgörü ve birbirimize saygı duymak içindir. Bayramlarda güzel ve hayırlı şeyler yapmalıyız. Birbirimize saygı duymalıyız. Eğer cami önünde siyaset yaparsak önce kendi inancımızı sömürmüş oluruz. Siyasetin konusu din değildir. Siyasetin konusu emeğe değer vermektir, vatandaşın özgürlüklerini genişletmektir'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, insana baskı yapmak için siyaset yapılayamayacağını vurgulayarak, anayasa değişikliklerinin referandumda kabul edilmesi durumunda memurun sendikal hakkını aramasının zorlaşacağını savundu.
''Onun için sandığa gidelim. Onurlu bir iş yapalım ve 'hayır' oyunu kullanalım'' diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir halk partisi olduğunu, kardeşlik için, Türkiye'nin geleceği için destek istediklerini belirtti.
''Bize güç verin Recep Bey'in ayağını kaydıralım'' diyen Kılıçdaroğlu, pazar günü herkesi ''hayır'' oyu vermeye çağırdı.
Herkese hesap soracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun için kendi çabasının yeterli olmayacağını, hep birlikte çalışılması gerektiğini belirterek, ''Türkiye ve çocuklarımızın geleceği için, değişim için 'hayır' oyu kullanın'' dedi.


Konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil atan Kılıçdaroğlu, daha sonra Büyükçekmece'ye geçti. Büyükçekmece Belediyesi önünde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Kenan Evren ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı kafada olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sizin zamlarda yargıya gidip hakkınızı arayabiliyorsunuz.Recep Bey'in anayasası ile o zaman bu hak kalkıyor. Onun için hakları elimizden alan anayasa değişikliğine ne diyeceğiz?"

-BAŞBAKAN'IN AĞLAMASI-

Başbakan Erdoğan'ın dün katıldığı bir tv programında ağlamasına da değinen Kılıçdaroğlu," Dün akşam Recep Bey bir tv kanalında ağlamış.Niye acaba? Borç içinde intihar eden iş adamı için mi ağladı? Manisa'da yatağında açlıktan ölen gazi için mi ağladın? Toprağa düşen şehitler için mi ağladın? Yatağa aç giren çocuklar için mi ağladın? Oy almak için ağladın.Timsah gözyaşları bunlar. Bunlara inanmayacağız." diye konuştu.

-HASTANE ZİYARETİ-

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne gelerek hastaları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti. Oradan Gürpınar'a geçti. Gürpınar Merkez Camii avlusundaki vatandaşlarla bayramlaştı. Kılıçdaroğlu'nun camiyi ziyaret ettiği sırada camii de cenazesi bulunan vatandaşlara başsağlığı diledi.

-TÜRBAN AFİŞİ İLE GÜNDEME GELEN AVCILAR'A GİTTİ-

'Türban afişi' ile gündeme gelen Avcılar Belediyesi'nin bulunduğu bölgeye giden Kılıçdaroğlu, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Tartışmalı afiş nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin Kılıçdaroğlu'nun programına katılmadığı görüldü.

-EVET YAZILI AFİŞİ SÖKTÜLER-

Avcılar'ın ardından Esenyurt'a gitti. Esenyurt'ta CHP liderini bekleyen partililer, Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı alanın karşısında bir inşaatta asılı bulunan 'Evet' yazılı afişi indirdi.İki kişi inşaata çıkarak afişi söktü ve aşağı attı.

"CAMİİ AVLUSUNDA SİYASET YAPIYOR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu Esenyurt'ta ise şunları söyledi;

"Kul hakkı yiyenlerden hesap sormak bizim görevimiz olmalı. Biz bunun için mücadele edeceğiz. Özgürlüklerimizi ve haklarımızı koruyacağız. Kimseye minnet etmeyeceğiz. Bu coğrafyada beraber yaşayacağız.Kardeşce bölüşeceğiz. Ramazan bayramındayız bir Başbakan düşünün, bayram namazından çıkıyor ve hemen siyaset yapmaya başlıyor.Oysa bayramlar kardeşlik içindir, dostluk içindir, Bayramlarda hayırlı şeyler yapmalıyız. Birbirimizi sevip saygı duymalıyız.Camiinin avlusunda siyaset yaparsak önce kendi inançlarımızı sömürmüş oluruz.Siyaset farklı bir şeydir.Siyaset inanç üzerinden yapılmaz.Siyasetin konusu işsizliktir, açlıktır.Siyasetin konusu bir tek çocuğun bile yatağı aç girmemesidir.Siyasetin konusu alın terine, emeğe değer vermek demektir.Siyaset insana hizmet için yapılır. İnsana baskı yapmak için siyaset yapılmaz.

Kendimiz için, çoçuklarımız için geleceğimiz için hayırlı bir iş yapalım ve hayır diyelim. 12 Eylül Anayasası, 1982 referandumunda yüzde 92 oy aldı.Bugün hepimiz o anayasa yanlış diyoruz. Şimdi getirilen değişiklikte yanlış. Biz demokrasiyi istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'a bile milletvekilliği yolunu açtık çünkü ona oy veren yurttaşlara saygı duyduğumuz için yapktık. Hayır demek neredeyse suç haline geldi.Buna izin vermemiz lazım. Bu anayasa ile baskı rejimi getiriliyor.Onlar ülkeyi ayrıştırıyorlar, bölüyorlar. Hayır deyin insan için, demokrasi için, alın teri için yeni bir anayasayı biz yapalım. Destek verin bunu yapalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.