Büyükçekmece’yi Gazi Mahallesi’ne çevirdiler!

Büyükçekmece’yi Gazi Mahallesi’ne çevirdiler!
Büyükçekmece’yi Gazi Mahallesi’ne çevirdiler!
Büyükçekmece’yi Gazi Mahallesi’ne çevirdiler!
 
Büyükçekmece sahilinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolüne geçtiği günden buyana bir biri ardına kavga gürültü ve olayların yaşandığına tepki gösteren yurttaşlar ‘Güzelim Büyükçekmece’mizi Gazi Mahallesine çevirdiler. Bu olayların yaşanmasına kim ya da kimler sebep olduysa yazıklar olsun.’ Diyerek tepki gösterdiler.
 
Geçtiğimiz akşam daha önce yaşanan olaylardan bir benzerinin daha yaşanmasına isyan eden Büyükçekmeceliler artık yeter diyerek bu sahil rezaletine bir son verilmesi gerektiğini vurguladılar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı sivil zabıta ekipleri ile Büyükçekmece Sahilinde tezgah açan pazarcılar arasında çıkan bu son kavgada ise bazı pazarcılar yaralanırken İBB zabıta kulübesinin de camları yere indirildi
 
Büyükçekmece İBB kontrolüne geçen alanda bazı tezgahları kaldırmak isteyen zabıtalara direnen esnafa zabıtaların tepkisi sert oldu. Sopa ve joplu saldırılara maruz kalan çok sayıda kişi yaralandı.
21:30’da başlayan gerginlik  yaklaşık gece yarısına kadar devam etti. Görgü tanıkları  olayları İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı sivil  ekiplerin başlattığını anlattılar. Büyükçekmece de yasayla değişen sınır kanunundan önce böyle olayların yaşanmadığını, Büyükçekmece’nin sakin, huzurlu ve mutlu bir ilçe olduğunu dile getiren vatandaşlar Büyükçekmece Sahile artık korkarak çıktıklarını, huzurlarının bozulduğunu ve Büyükçekmece’nin huzurlu bir ilçe olmaktan çıktığını anlattılar.
Ortalığın kan gölüne döndüğü kavgada Fatih Büyüklü, Ömer Büyüklü, Erhan Dolis, Zeki Kara, Hüseyin Ala, Gökhan Gam, Evren Kuvvet ve Oğuzhan Sert çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar tedavilerinin ardından birbirlerinden şikayetçi olacaklarını belirtince Büyükçekmece Polis Merkezi’ne getirilerek ifadeleri alındı.
 
“Zabıtalar bize bıçak çekti”
 
Geçtiğimiz gün Büyükçekmece sahilinde yaşanan kavgada mağdur duruma düşen dövmeciler gazetemize konuştu: “Zabıtalar önce sopalarla saldırdı, ardından bize bıçak çekti!”
 
Önceki gece meydana gelen İBB Zabıtası ile Büyükçekmece Pazar esnafının kavgası kanlı bitti. Olay şöyle gelişti: Pazar esnaflarından dövmeci gençlere ikazda bulunan İBB Zabıta ekipleri dövmecilere tezgahlarını kaldırmaları yönünde uyarıda bulundu. Bunun üzerine olumsuz yanıt veren dövmecilere sopalarla vurmaya başlayan zabıtalar, karşılık veren gençlere bıçakla saldırdı. Dövmecilerden en büyük yarayı alan Eray Çapkın şöyle konuştu: “Biz tezgahlarımızı kaldırmayacağımızı söyledik. Onlar da ellerindeki sopalarla bize saldırdı. Bağırdılar ve küfür ettiler. Daha sonra bir kaçının elinde bıçak gördük ve kaçtık. Ben dahil 4 arkadaşım yaralandı…”
 
ÜÇ AY ÖNCE YİNE KAVGA ÇIKMIŞTI
Büyükçekme Sahilinde bulunan "Yaz Etkinliği" alanının kontrolü bir süre önce ilçe belediyeden alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Büyükçekmece Belediyesi ise hakkını mahkeme yoluyla arayarak dava açmıştı. Yaklaşık üç ay önce de Büyükçekmece Sahilinde kurulan tezgahları kaldırmak isteyen ilçe belediye zabıtaları ile tezgah sahipleri ve büyükşehir zabıtaları arasında çıkan arbede de ikisi zabıta memuru 4 kişi yaralanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.