Değirmenci disipline sevk edildi

Değirmenci disipline sevk edildi
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

Değirmenci disipline sevk edildi

Okay, Avcılar Belediye Başkanının ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 13.00'de toplandı.

Okay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda referandum çalışmaları kapsamında yapılan yurt gezilerinin değerlendirildiğini söyledi.
Parti sözcüsü Okay, ayrıca MYK'da ''afiş tartışmaları'' ile ilgili olarak, tüzüğün 68 ve 70. maddelerinin ilgili fıkralarına göre, Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci'nin, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti.

-AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI-

Okay, MYK'da ayrıca İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile ilgili incelemenin tamamlandığını söyledi.

Okay, ''Değirmenci, tüzüğümüzün 68. maddesinin B ve F bendi, 70. maddesinin büyük A, B bendi uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir'' dedi.

Açıklamalarının ardından soruları da yanıtlayan Okay, ''Değirmenci tarafından yaptırıldığı iddia edilen afişlerin, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in bilgisi doğrultusunda hazırlandığının söylendiği'' şeklindeki bir soruya, şu yanıtı verdi:

''Bize gelen bu konuda Avcılar İlçe örgütünün suç duyurusu ve suç duyurusu sonrasında alınan ifadeleri değerlendirdik, şu aşamada Sayın Değirmenci ile ilgili bir değerlendirmede bulunulmuştur. İl Başkanımızla ilgili Sayın Değirmenci'nin basına yaptığı açıklamanın dışında hiç bir iddia ve isnat yoktur. Kaldı ki Avcılar ilçe örgütünün hazırladığı broşürler elimizdedir ve bunu doğrudan doğruya belediye başkanını bireysel inisiyatifi olduğu yönünde bize gelen evraklar içerisinde de bilgiler bulunmaktadır. Kaldı ki İstanbul İl Başkanı da bu konuda kendisi ile ilgili hiç bir ilgisi olmadığını net olarak ifade etmiştir. Buna ilişkin hiç bir somut delil bulunmamıştır. CHP'nin bu süreçte kullandığı söylem, afiş ve ilanlardaki üslubu belli. 'Türban sorununu biz çözeriz' söylemini genel başkanımız söylerken, bu konuda CHP'nin üslubu ile bağdaşmayan bir afişin hazırlanması bana göre partideki sorumluluk ve görev anlayışı ile bağdaşmayan bir durumdur.''

-DİYARBAKIR'DAKİ AFİŞ

Okay, aynı afişlerin ''Diyarbakır'da da görüldüğünün'' hatırlatılması üzerine de, şunları kaydetti:

''Aslında bilgi sahibi olması gereken Hükümet. Sayın İçişleri Bakanı, Avcılar'da asılan afişle ilgili en ufak ayrıntıya kadar açıklamada bulundu. Aynı afiş her nasılsa Diyarbakır'da AKP'nin yapacağı miting öncesi kısa bir süre asılıyor ve indiriliyor. Provokasyon olduğu çok açık ve net. Diyarbakır İl Başkanımız hiç bir bilboardı kiralamadıklarını, ayrıca 'afişin kendileriyle hiç bir ilişkisi olmadığını, orada bulunan Mobese kameralarından da afişin kimler tarafından, AKP'ye tahsis edilmiş olan bilboarda asılmış olabileceğinin tespit edilebileceğini', hem yazılı olarak hem de televizyonda ifade etti ama bu konuda her nedense her şeyi gören, her şeyi dinleyen ortamı bilen, Mobese kameraları elinde olan İçişleri Bakanı işin hiç o tarafına dokunmuyor. Sadece Avcılarda takılı kalıyor, çünkü eğer Diyarbakır'daki Mobese kameralarını incelerse bilesiniz ki işin içerisinden kendisi çıkacaktır. Çünkü enteresandır Diyarbakır mitinginde Başbakan, 'Diyarbakır'daki afişi gördün mü Beşir?' diyor, O da 'evet' diyor. İkisinden başka onu bilen yok.''


KAYNAK: GERCEKGÜNDEM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.