Hakkari ve Ağrı'dan acı haber: Şehitler ve yaralılar var

Hakkari ve Ağrı'dan acı haber: Şehitler ve yaralılar var
Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 terörist öldürüldü. Bir diğer acı haber ise Ağrı'dan geldi: 1 şehit, 2 yaralı
Türkiye- Irak sınır hattındaki Çukurca ilçesinin karşısında bulunan Kuzey Irak’ın Kanimasi bölgesinde, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
 
JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ YAHYA ACAR ŞEHİT OLDU


Çıkan çatışmada, 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK’lı teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Çatışmada şehit olan evli ve 4 çocuk babası Uzman Çavuş Yahya Acar için bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlenirken, yaralı askerlerin ise Şırnak’ta tedavi altına alındığı belirtildi.



ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN’A DÜŞTÜ


Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar’ın şehit olduğu haberi memleketi Samsun’un Havza İlçesi’ne ateş düşürdü. Havza’da oturan baba Aslan Acar, bu sabah oğlunun şehit olduğu haberini ilçe yetkililerinden aldı. Aslan Acar, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, eşi ve çocuklarının ise Ankara’da oturduğu öğrenildi.
 
ÇUKURCA'DAN SONRA BİR ACI HABER DE AĞRI'DAN


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde başlatılan geniş çaplı operasyon sırasında ise 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 2 korucu yaralandı. Çatışmada 4 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi.

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, "25 Eylül 2017 tarihinde Doğubayazıt İlçesi Yaygınyurt Köyü Civarında 3 Afganlı göçmenin bölücü terör örgütü mensuplarınca vurularak öldürülmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığınca bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlarda; 28 Eylül 2017 Perşembe günü Güngören Köyü civarında teröristlerle sıcak temas sağlanmış, 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmalarda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 2 güvenlik korucusu yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir" denildi.
 
BAMARNİ'DE 500, KANİMASİ'DE 400 ASKERİMİZ VAR


Kuzey Irak’ta Bamarni’de Türkiye'nin tanklar ve piyadeden oluşan 500 kişilik bir mekanize taburu var.

Sınırın sıfır hattındaki Kanimasi’de ise Bolu Komando Tugayı’ndan 400 kişilik bir grup mevcut.

Bu komandolar PKK’nın sınır geçişlerine karşı konuşlanmış durumdalar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.