Vekil Ayva engelliler için ‘EVET’ oyu istedi!

Vekil Ayva engelliler için ‘EVET’ oyu istedi!
Görme engelli milletvekili Lokman Ayva HABERDAR’ı ziyaret etti… Büyükçekmece’deki Sivil Toplum Örgütleri’ne, Kaymakamlığa ve bazı esnafa ziyaretlerde bulunan Görme engelli milletvekili Lokman Ayva
Vekil Ayva engelliler için ‘EVET’ oyu istedi!
 
Görme engelli milletvekili Lokman Ayva Büyükçekmece’de bir dizi yaptığı ziyaretlerde ‘Engellileri birazcık önemsiyorsanız Referandum’da ‘EVET’ demelisiniz! Diye konuştu.
 
Görme engelli milletvekili Lokman Ayva HABERDAR’ı ziyaret etti…
Büyükçekmece’deki Sivil Toplum Örgütleri’ne, Kaymakamlığa ve bazı esnafa ziyaretlerde bulunan Görme engelli milletvekili Lokman Ayva
HABERDAR gazetesi merkezini de ziyaret ederek Mehmet Mert ile görüştü.
 
Görme engelli milletvekili Lokman Ayva; ‘12 Eylül'de gerçekleştirilecek anayasa referandumu 8,5 milyon engelli vatandaşı da yakından ilgilendiriyor. Referandumdan 'evet' çıkarsa Anayasa'nın ilgili maddesine engelliler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı yazılacak.’ Dedi.
 
 HABERDAR gazetesi merkezine beraberinde Ak Parti Büyükçekmece ilçe teşkilatı yöneticileri ile gelen bölgemiz milletvekili Lokman Ayva HABERDAR’ı yıllardır yakından takip ettiğini söylerken Mehmet Mert başta olmak üzere bütün gazete çalışanlarına başarılar diledi.
 
 Görme engelli milletvekili Lokman Ayva şunları söyledi;  "Engellilere verilen ve lütuf olarak görülen hizmetler artık hak olacak. Referandumdan evet çıkarsa Anayasa'nın 'Kanun Önünde Eşitlik' başlıklı 10. maddesine, "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." cümlesi eklenecek. Yani özürlü bireyler devlet önünde kanunen 'görünür hale' gelecek. AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Türkiye'de özürlülerin oy kullanırken, eğitim alırken ve işe alımlarda hep geri planda kaldığını, ciddi zorluk yaşadıklarını söylüyor. Farklılıkları esas alan bir sistemin gerekliliğinden bahseden Ayva, bundan sonra özürlülere verilecek hizmetlerin eşitliğe aykırı sayılamayacağına dikkat çekiyor.
 
Anayasa paketinin özürlü vatandaşlara getirdiği bir diğer demokratik hak, ombudsmanlık kurumu. 'Kamusal sistemin sivil denetim altına alınması' şeklinde tanımlanan ombudsmanlık kurumunu bireyin özgürleşmesi yönünde atılacak önemli bir adım olarak görüyor Ayva. Ona göre özürlüler için bu sistem hukuksal bir dayanak olacak. AK Partili milletvekili, "Şikâyetçi olduğum durumu sokaklarda protesto etmek istiyorum, ama kör veya spastik olduğum için yalnız başıma 500 metre ileri gidemiyorum. Bağırıp çağırmak istiyorum, fakat sağır veya dilsizim. Lobi yapmak istiyorum param yok, çünkü özürlü kitlesi genelde fakir. Sonuçta mevcut sistem içerisinde hukukla çözüm aramaktan başka alternatifimiz yok. Elbette herkes için doğru olan bu. Ombudsman bizim haklarımızı savunacak." diyor.
 
Halkoylamasının siyasetin ötesinde bir uygulama olduğunu ifade eden Lokman Ayva, "A partisi B partisi değil bu iş. Bu, bizim hayat memat meselemiz." ifadesini kullanıyor. Sandıktan 'evet' çıkacağına inancını dile getiriyor.
 
Ziyaretlerde Milletvekili Lokman Ayva’yı Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Recep Erol’da yalnız bırakmadı…
Vekil Ayva Şoförlere taziye de bulundu
 
Ak Parti bölgemiz görme engelli milletvekili Lokman Ayva Büyükçekmece’de bir dizi yaptığı ziyaretlerde Şoförler odasını da ziyaret ederek 12 Eylül referandumun da evet oyu istedi. Vekil Lokman Ayva’ya Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Recep Erol ve bazı yönetim kurulu üyeleri de eşlik ettiler.
 Büyükçekmece Şoförler odası başkanı Mahir Ereke ve yönetim kurulu üyelerine geçtiğimiz günlerde öldürülen taksici irfan yazıcı için taziye de bulunan Vekil Ayva başkandan odanın ve şoför esnafının sorunlarını dinledi. Şoförlerin sorunlarını not aldıran vekil Ayva ben bu sorunları çözeceğim ama 17 Temmuz 2011 yılı genel seçimlerinden sonra. Eğer o zaman çözemesem beni cümle aleme yalancı diye ilan edin dedi.
Oda başkanı Ereke ise en büyük sorunlarının ticari taksiler de yaşanan renk sorunu yüzünden İstanbul içerisinden yolcu alamadıkları için çok mağdur olduklarını bunun için de Büyükşehir belediyesin den sorunun çözümünü istediler.  
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.