3. Uluslararası Kukla Festivali Büyükçekmece’de başladı

3. Uluslararası Kukla Festivali Büyükçekmece’de başladı
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan 3. Uluslararası Kukla Festivali, Kültürpark Müze binasında törenle açıldı.

Açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, FIDAF Genel Sekreteri Park Sang Kyu, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

“Festivale keyif katacak”

3. Uluslararası Kukla Festivali’nin açılışında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk açılışını gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını ifade ederek; “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri olan 3. Uluslararası Kukla Festivali’nde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Festivali izlemeye gelen yerli ve yabancı konuklarımızın keyifli vakit geçirecekleri ve kukla sanatını yakından tanıyacakları bir etkinlik olacak” diye konuştu.

Dünyaca ünlü kuklacılar festivalde

 Bu yıl festivalde İspanya’dan Turitrek Puppet Company, Tunus’tan Theatre Moderne De Marionettes De Tunis, İtalya’dan Roberto Di Lernia, Türkiye’den Antalya Şehir Tiyatroları, Tiyatro Büyü ve Sevinçer Tiyatrosu yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.