Altınköprü Halk Dansları yarışmasında muhteşem performans

Altınköprü Halk Dansları yarışmasında muhteşem performans
Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en heyecanlı yarışmaları arasında yer alan Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda ilk gün 8 ülke yarıştı.

24 ülke danslarıyla yarışacak

 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yılda renkli, coşkulu ve birbirinden heyecanlı etkinlere ev sahipliği yapıyor. Festivalin ana etkinliklerinden olan Uluslararası Altınköprü Halk Dansları yarışmasında bu yıl 24 ülke yarışacak.

Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda ilk gününde Makedonya, Slovakya, Singapur, Karadağ, Sırbistan, Arjantin, Rusya ve Tanzanya sahneye çıktı. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan halk dansları ekipleri muhteşem bir performans sergilerken, yöresel kıyafetleriyle de sahnede görsel bir şölen sergiledi.

Heyecan final gecesine taşınacak

 Festival boyunca sahneye çıkacak olan halk dansları ekipleri festival jürisi tarafından değerlendirecek. Festivalin finalinde ise, yarışmaya katılan ülkelerin halk dansları ekipleri atasında derece girenler açıklanarak ödülleri verilecek. Geçen yıl yapılan 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde şampiyonluğu Arjantin elde etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.