Senden Farklı Değilim fotoğraf sergisi

Senden Farklı Değilim fotoğraf sergisi
Bakırköy Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliği ile gerçekleştirilen “Senden Farklı Değilim” fotoğraf sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı.
Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) sanatçılarının özgün çalışmalarından oluşan “Senden Farklı Değilim” fotoğraf sergisi Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açıldı.                           

  Açılışına Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, TOFD Başkanı Ramazan Baş, BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın, BÜFOD sanatçılarının ve omurilik felçlilerinin de  katıldığı sergiye ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.Sergi açılışında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, engellilerin hayatını kolaylaştıracak çalışmaları hep desteklediklerini belirterek şunları söyledi:  “Engel; görmeyen gözde, yürümeyen ayakta, duymayan kulakta değildir. Engel;  engelli yurttaşa adım atmayan ayaktadır, engelli yurttaşı görmeyen gözdedir, duymayan kulaktadır.  Belediye olarak her zaman engelli yurttaşlarımızın  desteğimizle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Birçok engelli derneğimizle olduğu gibi,  TOFD ile de  pek çok projede bir arada çalışıyoruz. Bugün de “Senden Farklı Değilim” içerikli özgün fotoğraf çalışmasına destek olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.”


Barış ve mutluluğun, dünya ile rekabet edebilme gücünün sanatla gelişebileceğine dikkat çeken Kerimoğlu, “Birçok sorunu sanatın gücüyle aşılacağına inanıyoruz. Engelleri de sanatla aşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine dün olduğu gibi bundan sonra da destek vereceğimizin sözünü veriyorum” diyerek sözlerini tamamladı.Sergilenen fotoğrafların aynı zamanda TOFD’ye bağış amaçlı satın alınabileceğini belirten Ramazan Baş ise engelli vatandaşların toplumsal yaşamın içerisinde saygın bir şekilde yer almasını ve ekonomik anlamda da kazanç elde etmelerini amaçlayan sergiye tüm İstanbulluları davet etti.BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın da fotoğrafların 8 ayda derlendiğini ifade ederek,”Toplumu bilinçlendirmeyi, farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalara her zaman dernek olarak destek vermeye devam edeceklerini söyledi.Fotoğraf sergisi 10 Ocak 2018 tarihine kadar Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sergi Salonu’nda ziyaretçilere açık olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.