Abdulkadir Aksu: Bu bir Türkiye projesidir

Abdulkadir Aksu: Bu bir Türkiye projesidir
Ak Parti Büyükçekmece ilçe teşkilatının ilçe protokolüne ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği iftar da konuşan Ak Parti genel başkan yardımcısı eski iç işleri bakanı Abdülkadir Aksu 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa referandumunun bir siyasi partinin p
Abdulkadir Aksu: Bu bir Türkiye projesidir 
 Ak Parti Büyükçekmece ilçe teşkilatının ilçe protokolüne ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği iftar da konuşan Ak Parti genel başkan yardımcısı eski iç işleri bakanı Abdülkadir Aksu 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa referandumunun bir siyasi partinin projesi olmadığını, aksine milletinin tüm kesimlerinin sahip çıkması gereken bir Türkiye projesi olduğunu söyledi.
 Aksu demokrasi için, çocuklarımızın geleciği için, Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için, her şeyin hukukun denetiminde olması gerektiği için ve en önemlisi Geleceğimiz için bu anayasa değişikliğine evet demeliyiz dedi.
Herkesin ittifak ettiği anayasaya değişikliklerinin muhalefet tarafından kutuplaşma sürecine taşınmaya çalışıldığını ifade eden Aksu bu değişikliğini biz aziz milletimiz için yapıyoruz. Ak Parti için yapmıyoruz dedi. Aksu bu değişiklik bu anayasa aziz milletimizindir. Bu millet devlet projesidir. Bu anayasa metinlerini okumadan değişiklerin ne getireceğini bilmeden konuşanlar var. Rica ediyorum herkes bu değişiklik paketinin içeriğini bir okusunlar ben inanıyorum o zaman en azılı hayırcılar bile evet diyecektir dedi.
.Aksu CHP Genel başkanı Kılıçtaroğlunu kastederek Bir zat çıkmış fındık fıstık kaysı, İncir, Üzüm var mı diyor. Be mübarek adam bu anayasa bu bir yaş meyve sebze kararnamesi değil ki diyerek Kılıçtaroğluna gönderme yaptı.
Bu bir ön adımdır
Aksu’’demokrasimizi daha ileriye götürmek Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak ülkemizi vesayet rejiminden kurtarmak için bir demokrasi açılımı yaparak bir anayasa değişimini gündeme getirdik. Bunun sözünü de 2007 seçimlerinde aziz milletimize seçim meydanlarında vermiştik. Ama muhalefet partileri bize destek vermediler bizde acil olan 26 maddelik değişikliyi ele aldık. Bu yirmi altı maddelik değişiklik bir ön adımdır. 2011 seçimlerinden sonra yapacağımız birinci sınıf bir anayasanın başlangıcı olacaktır dedi.
Aksu Tarihimizde beş tane anayasamız oldu ama bunların hiç biri halkımızın kendi serbest iradesiyle oluşmadı hep birilerinin dayatmasıyla oldu. Bu 12 Eylül anayasasıyla ülkemizin bir yerlere gelemeyeceğini tüm siyasi partiler iş çevreleri,sivil toplum kuruluşları hepsi birer taslak hazırlayarak meclis başkanlığımıza sunmuşlardır. Biz bu 26 maddelik değişikliği ele alırken bütün bunların görüşlerinden de istifade ettik. Bu metinlerde herkesin katkısı vardır. Sendikalarımızın odalar birliğimizin esnaf kuruluşlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın ve siyasi partilerimizin hazırlamış olduğu metinlerden de istifade ettik dedi
Aksu Kadınlara, çocuklara, özürlülere, şehitlerimizin yetimlerine yönelik yapılacak yasal düzenlemelerin onların durumlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin eşitlik ihlali sayılmayacağını anayasa teminatı altına alıyoruz dedi. Aksu konuşmasının sonun da ise Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Recep Erol ve yönetimine böyle bir organizasyon yaptıkları için teşekkür etti.
13 Eylül demokrasi bayramı olacak
Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Recep Erol da gecede yaptığı konuşma da katılımcılara teşekkür ederek Ak Partinin kimsesizlerin kimi olduğunu vurguladı. Bundan da çok mutlu olduklarını söyleyen Erol Ben eminim 13 Eylül sabahı Türkiye çok farklı bir güne uyanacak. 13 Eylül sabahı Türkiye üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiş yapan bir güne uyanacak. 13 Eylül sabahı Türkiye daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla hukukun öne çıktığı bir sabaha uyanacak ve 13 Eylül demokrasi bayramı olacaktır dedi.
Bakan geliyor
Ak Parti Büyükçekmece ilçe olarak referandum çalışmalarını yoğun bir şekelde sürdürdüklerini belerten Başkan Erol ilçenin 23 mahallesinin de ev ziyaretlerinin yanı sıra yoğun katılımlı iftarlar da vermeye devam ettiklerini önümüzdeki Pazar günü ise Tepecik Stadında beş bin kişilik bir iftar vereceklerini bu iftara Ulaştırma bakanı Binalı Yıldırım ve Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaşında katılacağını söyledi. Erol iftar öncesi ise bakan Yıldırım ve Başkan Topbaşında katılacağı bir törenle de Çatalca- Büyükçekmece  arasındaki duble yol temelini atacağız dedi. 
Erol’a plaket
Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanlığının Kaya ramada otelde ilçe protokolüne vermiş olduğu iftara yoğun katılım vardı. Başta ilçe kaymakamı İsmail Gündüz olmak üzere ilçe Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, sanayici ve iş adamları, İlçe Milli Eğitim müdürü, Şube müdürleri, okul müdürleri, emniyet yetkilileri,İlçe müftüsü ve imamlar, Mahalle muhtarları,oda başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra Beylikdüzü eski belediye başkanı Vehbi Orakçı, Kıraç eski belediye başkanı Hamit Öncü Tepecik eski belediye başkanı Rafet Yıldız ve çok sayıda partili katıldılar. İftar da Ak Parti genel başkan yardımcısı ve eski iç işleri Bakanı Abdülkadir Aksu yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı genel merkez tarafından gönderilen bir plaketi ilçe başkanı Recep Erol’a verdi. Ayrıca gecenin sponsoru koza petrol yetkililerin de plaket verildi. İftar sonrası Aksu ve Erol partililerle birlikte sahil esnafını gezerek onların sorunlarını dinlediler.Ziyarete  Kaymakam Gündüz de eşlik etti.
 
 
 
                                                                                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.