İYGAD’da neler oluyor?

İYGAD’da neler oluyor?
Abdullahoğlu; Karakoç’u suçlayıp istifa etti, Karakoç ise Abdulahoğlu’nu topa tuttu! İşte her iki taraftan da yapılan basın açıklamalarıi;
İYGAD’da neler oluyor?
 
Abdullahoğlu; Karakoç’u suçlayıp istifa etti, Karakoç ise Abdulahoğlu’nu topa tuttu!
İşte her iki taraftan da yapılan basın açıklamalarıi;
 
İki dönemdir İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nde yönetim kurulu görevinde bulunan Murat Abdullahoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ben iki dönemdir İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğindeki yönetim kurulu görevini gücüm yettiğince yerine yetirmeye çalışıyorum. Son yapılan yerel seçimde dernek başkanımız Metin Karakoç AKP’den belediye meclis üyesi seçildikten sonra derneğimizle yeterince ilgilenemedi ve faaliyetlerde bir aksama meydana geldi. Üyelerimiz ve yönetim kurulundan gelen istek doğrultusunda olağanüstü genel kurul talebi doğdu ve bu talebi dernek başkanımız ilk başlarda yerinde karşılayarak, olması gerektiğini vurguladı. Hatta ve hatta bu kongrenin Ağustos ayı içerisinde yapılmasının uygun olduğunu ifade etmekteydi. Ama geldiğimiz son süreçte dernek başkanımızla yaptığım görüşme neticesinde Karakoç’un başkanlığı bırakmaya ve derneği olağanüstü kongreye götürmeye niyetli olmadığını gördüm. Bu sebeple, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği yönetim kurulunda kalmamın hem bana hem de derneğime bir faydasının olmayacağına inanarak önümüzdeki hafta istifamı noter aracılığı ile dernek yönetim kuruluna ulaştıracağımı saygılarımla bildiririm” dedi.
 
 
İYGAD Başkanı ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Metin Karakoç ise ‘ZORUNLU AÇIKLAMA’ başlığı altında şunlara yer verdi;
Sevgili Meslektaşlarım;
 
2 dönemdir İYGAD (İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin) yönetim kurulu üyesi ve başkanlığını yapmaktayım. Dernekçilik zor ve meşakkatli bir iş. Ancak bunu bilerek meslektaşlarımızın sorunlarını çare bulmak ve mesleki kaliteyi yükseltmek için arkadaşlarımla beraber sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bu süreçte meslektaşlarım tarafından zaman zaman çok acımasız eleştirilere maruz kaldım. Oysa bu bir takım işiydi. Başarı ve başarısızlık takıma mal olurdu. Ben çalıştığım arkadaşlarımın yol arkadaşım olduğunu düşünüyordum ancak bazı arkadaşlarım sadece koltuk arkadaşıymış. Bunu da süreç içinde gördüm.
 
2 dönemdir aynı yönetimde birlikte çalıştığımız ve iki dönemdir Başkan Yardımıcısı ve Başkan Vekili olarak görev yapan Murat Abdullahoğlu, önceki gün çok talihsizce bir açıklama yaparak beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Meslektaşlarımız Murat Abdullahoğlu’nu ilk defa benim yanımda ve yönetim kurulu listesinde tanıdılar. Yakın arkadaşlığımız sayesinde kamuoyu kısa sürede Abdullahoğu’nu tanımış ve benimsemiş oldu. Ancak son dönemdeki davranışları ve açıklamaları bana bir partinin genel başkanı ve onun genel sekreterini hatırlattı. 10 yıldır birlikte olduğum arkadaşım bir anda bana muhalefet oldu. Çünkü gönlünden Dernek başkanlığı geçiyormuş!
 
Oysa son yerel seçimlerinden sonra ben en az 10 defa Murat Abdullahoğlu’na  başkanlık teklif ettim. İstifa edeyim yerime geç dedim. Ancak kabul etmemişti hatta (biz beraber başladık beraber bırakırız) demişti. Şimdi merak ediyorum son 20 gündür ne değişti de M. Abdullahoğlu kampanya yapmaya başladı. Demek ki gizli hesapları vardı. Fazla dayanamadı ve gün yüzüne çıktı.
 
Ayrıca açıklamasında olağanüstü kongre yapmayacağımı yazmış YALAN. Abdullahoğlu, mazlumları oynayarak delgeye karşı kendini haksızlığa uğramış gibi göstererek pirim yapmak istiyor. Kongre kararı yönetim kurulu ile birlikte alınır. Derneği kongreye götürmek bir süreçtir. Karar almak yetmiyor. Kongre salonunu hazırlamak gerekiyor. Evrakları ve diğer yasal prosedürleri hazırlamak gerekiyor. Arkadaşlar alıştılar yıllardır tüm eksiklikleri ben tamamlıyordum onlar gelip hazıra konuyorlardı. Arkadaşlar dernekçiliği karvizit olarak kullanırken ben hamallığını yaptım.
 
En yakın dostum, arkadaşım yol arkadaşım Murat Abdullahoğlu’nun bu ihaneti sadece KOLTUK İHTİRASINDAN başka bir şey değildir. İYGAD olağanüstü kongreye gidecektir. Ben aday değilim bunu daha öncede açıkladım. Ancak bazı arkadaşlarım çok sabırsızlanıyor. Onları daha fazla üzmeyeceğim. Ayrıca yanımda dost gözüküp timsah gözyaşı dökenleri de biliyorum. Sağlıcakla Kalın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum