İYGAD’IN YENİ BAŞKANI ABDULLAHOĞLU

İYGAD’IN YENİ BAŞKANI ABDULLAHOĞLU
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin olağanüstü kongresinde Murat Abdullahoğlu başkanlığa seçildi. İki adaydan Ali Tarakçı 45, Murat Abdullahoğlu’na ise 48 oy çıktı.

İYGAD’IN YENİ BAŞKANI ABDULLAHOĞLU

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin olağanüstü kongresinde Murat Abdullahoğlu başkanlığa seçildi. İki adaydan Ali Tarakçı 45, Murat Abdullahoğlu’na ise 48 oy çıktı.İYGAD’ın eski başkanı Metin Karakoç ve yönetiminin aldığı karar doğrultusunda olağanüstü kongreye giden yerel gazeteciler bu kongreye oldukça ilgi gösterdiler.Yaklaşık 100 yerel gazetecinin katıldığı, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını Akşam Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu yaptı.Son derece demokratik ortamda gerçekleşen kongrede gazeteciler söz alarak İYGAD’ı daha üst seviyelere taşımak için öncelikle eğitime daha sonra da mesleki dayanışmaya önem verecekleri sözünü verdiler.


haber www.haberertesi.com web sitesinde böyle yayınlandı;

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) mevcut yönetimin çalışmadığı iddiaları ile ilgili üyelerin imza toplaması üzerine olağanüstü kongre kararı almıştı İstanbul Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreye katılım yoğun oldu. Yapılan seçimlerde yeni yönetim belirlendi
İki liste yarıştı
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) kongresinde iki aday yönetime talip olarak listeleri ile seçime girdiler. Ali Tarakçı ve Murat Abdullahoğlu’nun listelerinin yarıştığı kongrenin galibi Murat Abdullahoğlu oldu
Mustafa Dolu divan başkanlığı yaptı
Kongrede divan başkanlığına Akşam Gazetesi yazı işleri müdürü ve İYGAD üyesi gazeteci Mustafa Dolu oy birliği ile seçildi. Divan üyeliklerine ise Mustafa Küpeli ve Nurettin Girgin seçildiler.
Mustafa Dolu: “İYGAD önemli bir meslek örgütüdür”
Kongrenin divan başkanı Mustafa Dolu kongre öncesi adaylara ve listelerine başarılar dileyerek şunları söyledi “Ben Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve İstanbul Gazeteciler Derneğinin de üyesiyim. Bu derneği o iki kurum kadar önemsiyorum. Yerel basın ve yerel gazeteciler basın camiamızın temel direğidir” Dedi.
Katılımın önemine değindi
Dolu konuşmasının devamında “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir kongresini 37 üye ile açmıştı. Bugün burada 100’ü aşkın gazeteci hazır bulunuyorsa bu dernek bu açıdan bile çok önemlidir” dedi.
Başkan adayları konuştu
İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede derneğin faaliyet ve denetim raporları oy birliği ile ibra edildi. Dernek üyesi gazetecilerin görüş ve temenni konuşmaları sonrasında dernek başkanlığına aday olan Ali Tarakçı ve Murat Abdullahoğlu birer konuşma yaparak hedeflerini açıkladılar.
Yeni başkan Abdullahoğlu
Daha sonra yapılan oylamada kullanılan 94 Oy’un 48’ini alan Murat Abdullahoğlu İYGAD başkanlığına seçildi. Ali Tarakçı ise 45 oy alabildi. Bir Oy da geçersiz sayıldı.
Ali Tarakçı salonu terk etti
Sonuçların açıklanmasından sonra başkan adayı Ali Tarakçı’nın divana ve üyelere teşekkür bile etmeden arkadaşları ile birlikte kongre salonunu terk etmesi dikkat çekti.
Abdullahoğlu teşkkür etti
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) başkanlığına seçilen Murat Abdullahoğlu sonuçların açıklanması sonrasında bir teşekkür konuşması yaparak “derneğimizde yeni bir dönem başlamıştır. Bana oy veren ve vermeyen tüm üyelerimizin temsilcisi olacağım. Diğer aday arkadaşımızın projeleri de bize yol göstereceğiz. Bu günden itibaren İYGAD bir bütündür ve yoluna öyle devam edecektir” Dedi.
İşte yeni yönetim kurulu
Başkan: Murat Abdullahoğlu
Üyeler: Uygur Erol, Hanifi Çelik, Hasan Hınıslı, Emek Karakaş, Dilek Aksoy, Ali Girgin, Halil İbrahim Küpeli ve Lütfü Bulut
Disiplin Kurulu: Erkan Özmen, Mehmet Mert ve Celal Karaali
Denetim Kurulu: Sait Temur, İrfan Çoban ve Hüsamettin Erbaş
Kongrenin konukları
İYGAD’ın kongresine CHP İl Genel Meclis üyesi İhsan Dursun, CHP Belediye meclis üyeleri Oruç Oymak ve Osman Savaş MHP İstanbul İl Yönetim kurulu üyesi Muharrem Yıldız katılırken çok sayıda belediye başkanı ve kuruluş’ta çiçek gönderdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum