Yazar Ayşe Aral hayatını kaybetti

Yazar Ayşe Aral hayatını kaybetti
Hürriyet Kelebek yazarı Ayşe Aral, 46 yaşında hayatını kaybetti. Ayşe Aral, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi!
Dün akşam saat 20.30 sıralarında evinde dinlenirken kalp krizi geçiren Ayşe Aral, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
KALP PİLİ KULLANIYORDU


Kalp rahatsızlığı bulunan Ayşe Aral’da kalp pili takılıydı.

Ünlü karikatürist Tekin Aral’ın kızı olan Ayşe Aral yarın Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.
 
GEÇTİĞİMİZ YIL DA RAHATSIZLANMIŞTI


Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Aral, bir yıl önce rahatsızlanmıştı. Yaklaşık 2 ay okuyucusuyla buluşamayan Ayşe Aral “Bu da geçecek Ayşecim” başlıklı yazısında başına gelen talihsiz olayı şu satırlarla anlatmıştı:

Uzunca bir aradan sonra merhaba... Tam 1,5 aydır yazmadım, daha doğrusu yazamadım. Şu anda da sol elimle yazmaktayım. İnsan mecbur kalınca öğreniyor sol elle yazmayı.
 
“İNME GEÇİRMİŞİM” 


Bundan 1,5 ay önce, gecenin bir köründe hayatımın şokunu yaşadım. Mutfağa gitmiştim, oburluğum tutmuştu, çikolata ve kola aldım. Keyifli keyifli yatağıma kuruldum, filmi de kaldığım yerden açtım. Yedim yedim doymadım, biraz daha alacaktım, o anda yere çakıldım! Sanki ayaklarım kenetlendi. Kalkmaya çalıştım, baktım sağ kolum oynamıyor! Evde de yalnızım. Sol kolum maşallah cillop gibi ama yetmiyor, beni ayağa kaldırmıyor!, O an sol bacağımı fark ettim, oynuyor. Ve yarım güçle kalkmayı başardım. Sabah tam yataktan kalkacağım, ikinci düşüşümü yaşadım. Ve çığlıklar. Hastaneye ambulansla gittim... Beynime baktılar... İnme geçirmişim. Pıhtı gitmiş.
 
“ŞAKA BİR YANA VERİLMİŞ SADAKAM VARMIŞ” 


Düşünsenize, sen sen değilsin artık... Ne olacağını da kestiremiyorsun... Bir yanın ‘bittin ya bittin, buraya kadarmış’ diyor. Yok len diyorsun bazen, kalk kalk... Fizik tedavi uzmanının dediklerini yap. Bacağın başladı işte harekete, yürüyor hadi Ayşe. Sıra kolda, hadi az biraz çaba... Bir de surat çalış, mimikler nerede? Rırrrrrrrr sesini çıkart...

Ve beklenen gün geldi çattı, hastaneden taburcu oldum. Yürüyorum artık, kolum çevirip kaldırınca saçıma bile değiyor. Dilim çözüldü. Nasıl çözülmesin ki, ben Ayşe’yim, konuşmadan duramam ki...

Şaka bir yana verilmiş sadakam varmış. Hızla ilerledim iyileşme yönünde. Olur mu dedim Ayşe, daha sen iki ay önce bas bas bağrınmadın mı yaşım 45, yolun yarısındayım diye? Daha hayallerin var, kızın var... Küçük bir bebek gibi emekledim, şimdi ise yürümeye başladım. Yazacağım dedim, sağ kol falan dinlemedim, suyu mu çıktı sol kolunun yürü!  Yaz Ayşe yaz dedim. Artık geri döndüm. Artık hayatı başa sarıyorum. Dedim ya hayatta her şey insanlar için, her şey...
 
AYŞE ARAL KİMDİR?


Ayşe Aral 1971'de dünyaya geldi. Ünlü karikatürist Tekin Aral'ın kızı olan Ayşe Aral, Oğuz Aral'ın da yeğeni.

Bir dönem "Beyaz Manşet" ve "Yetiş Ayşe" adlı televizyon programlarında sunuculuk yapan Ayşe Aral, Hürriyet gazetesinde de köşe yazdı.

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Ayşe Aral, 20 Haziran 2017'de hayata veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.