CHP’de DEPREM…

CHP’de DEPREM…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan son gelişmelere ilişkin CHP Genel Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına geçti ve yeni yönetim listesini açıkladı. Açıklamasında partideki korku imparatorluğunu yıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, 'Genel ba
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan son gelişmelere ilişkin CHP Genel Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına geçti ve yeni yönetim listesini açıkladı. Açıklamasında partideki korku imparatorluğunu yıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, 'Genel başkanın toplamadığı bir Parti Meclisi karar alamaz' diye konuştu. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:
GENEL BAŞKANIN TOPLAMADIĞI PM KARAR ALAMAZ
Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı bir yazı göndererek tüzüğün gereğinin yerine getirilmesini istedi ve 15 gün verdi.  Biz bir hukuk devletiyiz. öteden beri hukuksa saygılı bir partidir ve biz bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, MYK’yı yüne tüzüğe göre belirledik ve teslim ettik.

Şunun altını özenle çizmek isterim. Genel Başkanın toplamadığı bir Parti Meclisi karar alamaz. Tüzük çok açık. Hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı, partililerimizi seviyoruz. Toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz. Ama hep hukuka bağlı kalmak zorundayız. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Koltuklar hiçbirinin babasının malı değildir. Beni buraya örgütüm getirdi. Ama birileri hayır ben koltuğumdan oturacağım, ben başka işler yaparım derse buna izin vermem

Adımız belli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın partisiyiz. Birilerinin partisi değiliz. Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez, halka hizmet için verilir. Oralar ne benim ne de birilerinin babasının malıdır. O koltukların hakkını vereceğiz. Bana verilen bir yetki var, görev var. Görevi veren kurultaydır. Bana deniyor ki sen tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini yapacaksın. Tüzük meydanda, başsavcının yazısı meydanda, tespitimizi yaptık. Başsavcılığa konuyu ilettik.

KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKTIK

Halkımı seviyorum, gücümü onlardan alıyorum. Gücünü bir yerden alanlar bu partide olmak zorunda değiller. Size yeni MYK üyelerimizin isimlerini ve görevlerini bilgilerinize sunmak istiyorum. Bize statükocu yaftası yapıtırmaya çalışıyorlar. Bundan en çok şikayet eden benim. Partideki korku imparatorluğunu da yıktık ülkedeki korku imparatorlugunu da yıkacağız:
İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ
Size yeni yönetim listesini açıklamak istiyorum.Yeni Genel Sekreter Süheyl Batum...

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,
-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,
-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,
- Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök
-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,
-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin,
-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,
-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin
-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz
-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,
-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,
-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,
-Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.
BAŞARISIZ OLURSAK GİDERİZ
Halkımıza şu vaatte bulunuyoruz. yeni yönetimi, tek ses tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmesinler. Koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Başarısız olduğumuz zaman alnımızın akıyla gideceğiz. Yerimize yeni arkadaşlarımızı getireceğiz.  O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi ve biz yeni bir anlayışla halka gideceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Buradan örgütlerime de sesleniyorum. Yeni yönetimin desteklenip desteklenmediğini, komşularına esnafa sorsunlar, emekliye işçiye sorsunlar. Ömür boyu koltuklara oturanların ’ye ne verip ne vermediğini sorsunlar.
 
YENİ BİR TÜZÜK İÇİN SÖZ VERDİM
Biz halkımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları korku koridorları yaratmamalı. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek. Buna izin verdiğimiz zaman bu parti, demokrasiyi getiren parti, demokrasinin önündeki engel olarak ortaya çıkar. Parti içi demokrasiyi de sağlayacağız. Yeni bir tüzük için söz verdim. Partiye de demokrasiyi getireceğiz. Var olan tüzükteki bütün eksikliklerimizi gidereceğiz.
 
BLOK DEĞİL ÇARŞAF LİSTE

Öyle blok liste değil, çarşaf liste getireceğiz. İnsanın hakkına düşüncesine özgürce düşüncesini dile getirmesine hep olanak vereceğiz. Kararlıyım kararlılığımı ve bunun desteğini halktan alıyorum. İzin verin diyorum, yetki verin diyorum. Delegelerime de söylüyorum. ’yi, Mustafa Kemal’in özgürlükçü ’si haline getireceğim. Özgürlükten yana olacağız ve ben ’ye geçmiş seçimlerde oy vermemiş seçmenlerime de seslenmek istiyorum.

Yeni ’yi bilin, tanıyın. Yeni halka hizmet için yola çıkan bir partidir. Biz hiçbir zaman sırça köşklerde oturmadık. Halk gibi yaşıyoruz, onları kucaklayacağız. Onların desteğini istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.