Erdoğan, "Başkanlar Dokunulmaz Değil" Deyip Operasyon Sinyali Verdi

Erdoğan, "Başkanlar Dokunulmaz Değil" Deyip Operasyon Sinyali Verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunlu belediyelerle ilgili konuşarak "Hiçbir belediye başkanı dokunulmaz değildir. Sorunlu belediyelerle ilgili partiler gereğini yapmazsa İçişleri devreye girer." dedi.
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan,  Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, sorunlu belediyelerle ilgili açıklamalarda bulunarak "Hiçbir belediye başkanı dokunulmaz değildir. Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde  İçişleri Bakanlığı'mızın  Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir." dedi

"HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI DOKUNULMAZ DEĞİLDİR"

İşte Erdoğan'ın belediye başkanları ile ilgili sözleri:

" AK Parti olarak 2019 Mart'ına nasıl hazırlanacağımızı planlıyoruz. Attığımız adımlar, bu plan çerçevesinde değerlendirilmeli. Diğer siyasi partiler, onların belediye başkanları, benim sorunum değil. Bir sıkıntı görmüyor, bu şekilde devam etmeyi düşünüyor olabilirler. Ama bu sorunlu belediyelere, hukuki anlamda, yargı anlamında herhangi bir müdahale olmayacağı anlamına da gelmez. Neticede hiçbir belediye başkanı layüsel (dokunulmaz) değildir. Milletvekillerinde dokunulmazlık vardı, bu nedenle layüsel oldukları havasındaydılar. Ama dokunulmazlık kalkınca hesaplar sorulmaya başlandı. Bu defa da "Niçin?" demeye başladılar. Oysa dokunulmazlığın kaldırılmasını kendileri istemişti.

"PARTİLER ÇÖZMEZSE İÇİŞLERİ DEVREYE GİRER"

Belediye başkanları için zaten dokunulmazlık yok. Ben de belediye başkanlığı yaptım, 4.5 yıl sonra okuduğum şiirden dolayı içeri aldılar, yargıladılar. Öyle veya böyle, içeri girdik. Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde  İçişleri Bakanlığı'mızın  Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. Bir şey yakalanırsa, gerekli müdahale elbette yapılır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.