Kemal Kılıçdaroğlu Oyunu Kullanamadı

Kemal Kılıçdaroğlu Oyunu Kullanamadı
Kılıçdaroğlu'nun Seçmen Kaydı Bulunamadığı İçin 12 Eylül Referandumu'nda Oy Kullanamayacağı Öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen kaydı bulunamadığı için 12 Eylül referandumunda oy kullanamayacağı öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu Oyunu Kullanamadı 
 
Kılıçdaroğlu'nun Seçmen Kaydı Bulunamadığı İçin 12 Eylül Referandumu'nda Oy Kullanamayacağı Öğrenildi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen kaydı bulunamadığı için 12 Eylül referandumunda oy kullanamayacağı öğrenildi.
Dün son hayır mitingini İstanbul'da gerçekleştiren Kılıçdaroğlu'nun burada oy kullanamayacağının anlaşılması üzerine milletvekili olarak oy kullanabileceği düşüncesiyle Ankara'ya geldiği, ancak burada da seçmen kaydı çıkmadığı için şu ana kadar oy kullanmayı başaramadığı belirtildi. YSK ile bu konuda yoğun bir görüşme trafiği içine giren CHP yönetiminin, referandumda hayır cephesinin başını çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamayacak olmasından ötürü gergin olduğu öne sürüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Çukurambar'daki evinin yakınında bulunan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde 4143 nolu sandıkta Oyunu kullandı. Bayan Kılıçdaroğlu, oy kullandıktan sonra ''hayırlı olsun'' derken eşinin nerede oy kullanacağı konusunda ise bilgi vermekten kaçındı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçmen kütüğünde yer almadığı, seçmen görünmediği gerekçesiyle oy kullanamadığı iddia edildi. (Cihan Haber Ajansı) 3 saat önce..  
 
 

CHP'li Tekin özür diledi

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, referandumda oy kullanamaması ile ilgili olarak, "Eksik bizde, başta bende, özür diliyorum" dedi.

 

Tekin, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamaması ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Ben bugün hiçbir bilgi alamadım ama şunu çok iyi biliyorum. Yerel seçimlerde İstanbul Kağıthane’de oy kullanmıştı, yine orada kullanması gerekiyordu ama burada bir yasal değişiklikleri olmuş onu tam bilmiyorum. Ama siz de takdir edersiniz ki Sayın Kılıçdaroğlu bir kongreden çıktı, sonra da çizmelerini giydi, Türkiye’yi dolaştı. ’Nerede oy kullanacağım, kağıdım geldi mi gelmedi mi?’ diyemezdi. Bu konuda eksik, hata varsa bizlerin var. Başta benim etrafımdaki arkadaşlarımın, bundan dolayı bütün Türkiye’den özür dilemek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun buna zaman ayırabilecek bir durumu söz konusu değildi. Herkesin çok iyi bilmesi gereken şu, Sayın Kılıçdaroğlu çok hassas bir insan bu konularda, yakinen tanıdığım için... Nasıl nasıl kaçırdı bunu doğrusu ben de bilmiyorum. Çünkü buna ayırabilecek zamanı da yoktu, ’Nasıl olsa ben bir önceki seçimde oy kullandığım yerde oyumu kullanırım’ diye düşünmüştü. Ama bizler, arkadaşları bu konuda daha hassas davranması gerekiyordu, eksik bizde başta bende, herkesten özür diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.