Kılıçdaroğlu'nun İstanbul sınavı

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul sınavı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum mitingleri kapsamındaki durağı bu hafta İstanbul oldu. Miting meydanı binlerce vatandaşın akınına uğradı. Mitinge bölgemiz CHP ilçe örgütleri de otobüsler kaldırdı. Silivri 15, B.Çekmece 15, Beylikdüzü 1

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul sınavı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum mitingleri kapsamındaki durağı bu hafta İstanbul oldu. Miting meydanı binlerce vatandaşın akınına uğradı.


Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı birlikte televizyon programına çıkmaya çağırdı. "Korkma sadece anayasayı konuşacağız" diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Gazeteci sınırlaması getirmiyorum istediğin gazeteciyi getir, televizyon kanalı sınırlaması getirmiyorum Deniz Feneri'nden beslenen Kanal 7'yi de getir" diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Çıkıyor meydanlara İnönü ile uğraşıyor. CHP'nin tarihiyle uğraşıyor. Sen önce tarih öğren. Ama erkeksen benimle uğraş" dedi. "Çıkıyor halkın karşısına söylemediğimiz şeyleri söylemişiz gibi aktarıyor. Kimsenin karşısına çıkıp soyunu sopunu boyunu posunu sormadım. Ama çok istiyorsan çıkarsın karşıma boyunu da öğrenirsin posunu da" diyerek meydan okudu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına devam etti:"CESUR MEDYA İSTİYORUZBu anayasa Recep Bey'in anayasası. Bakanların ve köşeyi dönen çocuklarının anayasası. Güçlü medya istiyoruz, cesur medya istiyoruz, yolsuzlukları gören medya istiyoruz. Recep Bey'in iktidarında et kuyrukları başladı. Tek bir yerde haberi yok. Niye kuyruklar var. Brezilyadan et ithal ettin hayvancılığı besiciliği öldürdün.Halkın iktidarını kurduğumuz zaman buna izin vermeyeceğiz. Halkın iktidarına saygı göstereceğiz. Üreten, çalışan, istihdam yaratan herkesi baştacı edeceğiz. İşverenlerimiz, çalışanlarımız, sanayicilerimiz cesur olsunlar. Onları kamu görevlileri yapacağızNEREDE KALDI GREV HAKKI?

Memura toplu sözleşme hakkı verdim diyor Recep Bey, peki grev hakkı. Grev hakkı olmayan bir anayasaya evet diyebilir miyiz? Sürgünü doğal kabul edilen, örgütlemenin önüne engel çeken bu düzenlemeye evet diyebilir miyiz? Özgürlükleri yakalayana kadar bunlara hayır diyeceğiz. Recep Bey, daha önce dokunulmazlıkları kaldıracağına söz verdi. Bu değişiklik paketinde dokunulmazlık yok. Adam gibi adamsan, yiğit adamsan dokunulmazlıkları kaldırırsın. Bir başbakan neden dokunulmazlıkları kaldırmaz, neden korkar? CHP iktidarında yeni bir anayasa yapacağız, özgürlükçü bir anayasa yapacağız, o anayasada milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacak. Kalpazanlar hesap verecek.

TEK UMUDUM SİZLERSİNİZ

Uzunköprü ilçesine bağlı Kurtbeyli köyünde bir çiftçi eşine 'borçlardan kurtulacağız' dedikten sonra kendisini asıyor. Denizli'de bir sanayici borcundan, Sincan'da bir seyyar satıcı yiyecek yemeği olmadığı için kendini astı. Recep beylerin düzeni bu. Bu düzeni yıkmak için tek umudum sizlersiniz.

ÜNİVERSİTELER ÖZGÜR OLACAK

AKP iktidarında üniversiteler sustu. Size söz veriyorum, CHP iktadıranda üniversiteler özgür olacak. Gerçek bilimin kalesi olacak.

TÜRBANI ÖZGÜR KILACAĞIZ

Söz veriyoruz türbanı da biz özgür kılacağız. Erdoğan yapamadı biz yapacağız. Biz öyle söz verip de tutmamazlık etmeyiz. Benim adım Recep değil Kemal. Ben söz verirsem arkasında dururum. İnanç sömürüsünü de kaldıracağız, izin vermeyeceğiz.

Telefonlarınızı dinleniyor biliyorsunuz değil mi? İşçi Kemal'in memur Kemal'in esnaf Kemal'in sözü: Özgürlüğü getireceğiz, dinleme saltanatına son vereceğiz."

Çağlayan Meydan'ında saat 16.00'da başlayan miting öncesi çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Güvenlik güçleri alanda ve çevresinde köpeklerle arama yaparken, vatandaşların ön sıraları kapmak için alana girmeye çalıştığı gözlendi.

MİTİNG ÖNCESİ EVET-HAYIR GERGİNLİĞİ

CHP'nin Çağlayan Meydan'ında saat 16.00'da başlayacak olan mitingi öncesinde "evet - hayır" gerginliği yaşandı. Bir kaç kişinin Çağlayan Adliye inşaatına "evet" afişleri astıkları iddia edilince miting alanında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Mitinge katılanlar ellerindeki pet şişeleri şantiyeye fırlatarak ve şantiyeyi çevreleyen demir korkulukları yumruklayarak bu kişilere tepki gösterdi. Bir süre devam eden gerginlik, polis müdahale etti. Çevik kuvvet ekibinin şantiyeye girerek, güvenlik önlemi aldığı görüldü. Tepkilerine bir süre daha devam eden kalabalık daha sonra olaysız şekilde mitinge devam etti.

Silivri’den Çağlayan’a çıkartma!
CHP Silivri İlçe Başkanlığı, Çağlayan mitingine 15 otobüsle katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün konuşma yaptığı çağlayan mitingine CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çok sayıda partili ile birlikte katıldı. 15 otobüs ile ilçeden hareket eden partililer Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Silivri tarihinde ilk kez bir mitinge 15 otobüs katılım sağlandığını gören bazı vatandaşlar, bugüne kadar bir çok parti bu meydandan otobüs kaldırdı. Ama bir mitinge 15 otobüsün gittiğini ilk kez şahit olduk. Bu umut verici” dediler. CHP’lilerin yanı sıra hiçbir siyasi partiye üyeliği bulunmayan vatandaşlar da Silivri’den Kılıçdaroğlu’nun mitingine katıldı.
Haber: Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum