Kuran’ın bu suresi unutturuldu

Kuran’ın bu suresi unutturuldu
Kuran’ın bu suresi unutturuldu


Evet, Mearic Suresi unutturulan bir suredir.Ve Kuran’ın en önemli surelerinden biridir.Niye unutturulmuştur?Önce bir alıntı yapalım.
18 Ağustos 2010 Çarşamba 01:0512141618 “Hayır o alevlenen bir ateştir (Cehennem)
Derileri kavurur soyar
Çağırır sırtını dönüp gideni
Servet toplayıp,biriktireni,yığanı
Doğrusu insan dayanıksız ve huysuz yaratılmıştır
Kendisine kötülük dokundu mu sızlanır
Kendisine hayır dokundu mu cimrilik eder
Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır
Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar
Bunun dışındadırlar.
Onların mallarında belli bir hak vardır
Hem isteyen için ve hem istemekten utanan yoksul için”

Mearic suresi okunduğu zaman sanırım ki, niye unutturulduğu ve niye önemli olduğu anlaşılır. Kur’an da 6-7 tane emir vardır ki; bunlar yerine getirilmediği zaman, Cehenneme gidileceği özellikle vurgulanır. Mearic suresindeki emir de bunlardan biridir.
Mearic suresi, “servet biriktirmeyeceksin, ihtiyacından fazlasını isteyen/istemeyen yoksullara dağıtacaksın. Eğer bunu yapmazsan, Cehennemlik olursun” diyor.
Kur’an “namaz kılmazsan, oruç tutmazsan, içki içersen başörtüsü kullanmazsan, Cehenneme gidersin” diye özellikle belirtmiyor.
Ama, servet biriktirirsen Cehennemlik olacağını özellikle vurguluyor. Ve zannederim ki bu surenin niye unutturulmak istendiği anlaşılmıştır.
Müslüman kimliğini öne çıkararak politika yaptıklarını bildiğimiz Tayyip Erdoğan ve AKP üst yöneticilerinin bu emre uydukları söylenebilir mi?
Herkes tarafından bilinen, Tayyip Erdoğan ve AKP üst yöneticileri ile yandaşlarının hızla servet sahibi olup zenginleştikleridir. Kendisine Müslümanım diyerek politika yapan Tayyip Erdoğan ve taraftarları bu emri niye ciddiye almıyorlar?
Kur’an namaz kılanları, servet sahibi olmak gibi hırsı olmayanlar olarak görüyor. Mearic suresi gayet açık ve net.
Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti, uyguladıkları ekonomik politika ile, zenginler daha zenginleşmekte, yoksullar daha yoksullaşmaktadırlar.
Hızla dolar milyarderlerimizin sayısı artarken, yine hızla açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı artmaktadır.
Açlık sınırının altında yaşayanların sayısı, artık milyonlar ile ifade edilmektedir. İşsizlik Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıkmıştır. Tüm ekonomistler, gelir dağılımındaki bozukluğa dikkati çekmektedir. Liberal ekonomistler bile, bunun normal bir durum olmadığını belirtmektedirler.
Nahl-71: Allah, rızık yönünden bir kısmınızı diğerlerinden üstün kıldı. Kendilerine bol rızık verilenler, rızıklarını ellerinin altındakilere vermiyorlar ki, onda eşit olsunlar. Durum böyle iken Allah'ın nimetini inkâr mı ediyorlar?
Diyor. Kur’an çok açık ve net biçimde gelir dağılımında eşitlik istiyor.
Müslüman kimliğini öne çıkaran bir siyasi parti, böylesine acımasız bir ekonomik politika izler mi?
Kur’an hedonizmin anti tezidir, paylaşımcı , dayanışmacı ve eşitlikçi bir toplumdan yanadır.
AKP bireyci ve hedonist bir toplum yaratma çabasındadır.
AKP Türkiye ’de İslam’ı bitirmek için iktidar yapılmıştır.
AKP; kitabı olmayan, paranın tanrı olduğu yeni bir din yaratmaktadır.
Hristiyan Protestanlık anlayışının İslami versiyonu oluşturulmaktadır. İslam AKP için politik aksesuardan başka bir şey değildir.
Cevaplandırılması gereken soru: Münafıkları oyları ile destekleyip iktidar yapanların ahirette Allah katında durumlarının ne olacağıdır.
Umarım, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayında televizyonlarda ve gazetelerde boy gösteren ilahiyatçılar İslam’ın şekli tarafını değil de,esasını anlatırlar ve yukarıdaki soruyu cevaplandırırlar .

Levent Evran
Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.