Şeker acı gerçeği açıkladı!

Şeker acı gerçeği açıkladı!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, intihar girişiminde bulunan kişilerin sayısının hızla arttığını belirterek, "Konuyla ilgili olarak TBMM'nin görevi, bireyleri bu çaresizliğe iten tüm psiko-sosyal davranışları titizlikle inceleyerek bu durumd
CHP İstanbul Milletvekili Şeker, intihar vakalarının sebeplerinin, ülke genelinde detaylarıyla araştırılması ve bunların engellenmesine yönelik çözüm yollarının sunulması için Meclis'e araştırma önergesi verdi. Önerge gerekçesinde, ülkede her yıl farklı nedenlerle on binlerce kişinin intihar girişiminde bulunduğunu belirten CHP'li Şeker, şunları kaydetti: "Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) depresyon konusunda son açıkladığı rapora göre dünya genelinde depresyonda olan kişi sayısı 322 milyon iken, Türkiye'de bu sayının 3 milyon 260 bin 677 kişi olduğu belirtilmiştir. Bu sayı ülke nüfusunun yüzde 4,4'üne tekabül etmektedir.


Raporda bireyleri intihara sürükleyen en büyük riskin depresyon olduğuna işaret edilirken 15-29 yaş aralığında yaşanan ölümlerin nedenleri arasında intiharın ikinci sırada yer aldığı da dikkatle üzerinde düşünülmesi gereken bir diğer veridir. Son 1 ay içerisinde Antalya'da, Balıkesir'de ve Ankara TBMM önünde de işsizlik ve ekonomik gerekçelerle kendini yakarak intihar olayları gerçekleşmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.