Herkes ölünceye kadar ölümsüzdür

Herkes ölünceye kadar ölümsüzdür
Sun Güzellik Enstitüsü, 20 yıllık estetisyen deneyimlerini birleştiren Aysel Cömert ve Nesrin Gündüz tarafından 3 yıl önce Mimaroba'da kuruldu. Vücut, cilt, alternatif tıp ve tüy sorunları için yeniliklerle yaşatılan sağlık kulübünün müdüreleri, ‘’He

Güzellik ve güzelleşmek kadınlar için artık bir güç kaynağı. Hepimiz zaman zaman ufak tefek değişikliklerle hem kendimizi iyi hissetmek hem de etrafımıza pozitif enerji yaymak istiyoruz. Sun Güzellik Enstitüsü kadınların keyifli vakit geçirmesini sağlarken bir yandan da alternatif tıp eşliğinde güzelliğe ulaşmanızı vaad ediyor. Cilt bakımından cerrahi olmayan doğal yollarla zayıflamaya, doğal botoks'dan hacamata kadar birçok bakımı bünyesinde barındıran Sun Güzellik Enstitüsü, Yalçın ve Mali kuaförle iş birliği yapmaya başladı. Enstitü'nün müdireleri Aysel Cömert ve Nesrin Gündüz, "Hiç birşey tesadüf değil, herşey emek ve çabayla oluyor" diyor.

Vizyonunuz ve  misyonunuz nedir?
Misafirlerimize en iyi hizmeti sunmayı prensip edindik. Misyonumuz, insanların genç ve sağlıklı yaşamına destek olmak ve sürekli kılmak. Bilimsel ve güvenilir metotlarla hijyen ve temizliği ön planda tutarak hizmet veriyoruz. Değerli müşterilerimizi mutlu etmek istiyoruz. Vizyonumuz, sağlık herşeyden önemlidir, sağlıklı bakımlı cilt güzelliği getirir.

Sizi diğer merkezlerden ayıran nedir?
Bizi başkalarından ayıran özelliğimiz işimizi ciddi yapmamız. Sun Güzellik, bir güzellik salonundan çok neşelenilen, güzelleşilen, uzman görüşü alıp danışılabilen hatta motive olunan bir kulüptür. Biz burada ispatlanmış, netice veren cerrahi olmayan yöntemleri kullanıyoruz. İşletmemizi butik bir kulüp tarzında yürütüyoruz. İçeride kitaplığımız var, misafirlerimiz beklerken kitap okuyabiliyor.

İğnesiz botoks ifadeyi değiştirmiyor

Göğüs büyültme, küçültme ve dikleştirme hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Göğüs problemlerinde kullandığımız cerrahi olmayan dünyada kanıtlanmış ve sonuç vermiş dünyadaki tek cihazdır. Sadece vakumlu masajla büyütmeyi gerçekleştiriyoruz. Kilo vermediğiniz sürece göğüsleriniz eski formuna dönmüyor. Küçültmede de güneşin infroruj ışınını kullanıyoruz. İnfroruj, yağları yakan bir ışın. Kasları çalıştırarak göğüse form veriyoruz ardından infroruj ile yağları eritip küçülmesini sağlıyoruz. Estetik operasyonlarda düşme var. Artık insanlar daha doğal tekniklere yöneliyorlar.

Doğal botox nedir?
Ciltte hem doku hem hücre yenilenmesi sağlayan doğal botoks başarılı olduğumuz bir alandır. İğnesiz, ifadeyi asla yok etmeyen ve etkisi yıllara yayılan bir yöntemdir. Sorunları tedaviye yöneltir, doldurmaz. Cerrahi botokslar insanların tamamen doğal görünümünü bozuyor. Hiçbir yan etkisi olmaoığı gibi tüm yaş aralığında herkese uygulanabiliyor. 

Vücut bakımlarında neler yapıyorsunuz?
Soruna yönelik tedavilerimiz var. Sarkmış, selülitli, yağlı, çatlak, lekeli gibi problenlere yönelik ayrı tedavi şekilleri uyguluyoruz. Şimdiye kadar memnun olmayan müşterimiz olmadı.

Cilt bakımı niçin önemlidir?
Dış etkenlere karşı bariyer görevi üstlenen cildinize, ancak uygun ürünler ve doğru tedaviler uygulandığı takdirde sağlıklı ve güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Cilt bakım uygulamaları sayesinde cildinizdeki problemlerden kurtulabilir, aynı zamanda cildinize sağlıklı ve güzel bir görünüm kazandırabilirsiniz. Profesyonel olarak merkezimizde uygulanan cilt bakım uygulamaları sayesinde cildinizdeki yağ oranı dengelenir ve cildinizin ihtiyacı olan oksijen, gözenekler açılarak cildinizi besler.

Cilt bakım uygulamalarının çeşitleri var mıdır?
Birçok cilt bakım uygulaması vardır. Bunun sebebi farklı cilt tipleri olmasıdır; yağlı cilt, kuru cilt, normal cilt gibi. Farklı cilt tiplerine uygun, cilt bakım uygulaması tespit edilir ve cilde uygulanır. Kişiden kişiye değişiklik gösteren cilt bakım uygulamalarının sonuçları olumlu olup düzenli olarak tekrar edilmelidir.

Ses dalgalarıyla yağlar yok ediliyor

Kavitasyon nasıl işliyor?
Kavitasyon, deri üzerinde ultrasonik ses dalgaları göndererek deri altındaki yağların yok edilmesi olayıdır. Aynı şekilde selülitin oluşumunda da etkisi olan deri altı düzensiz yağ birikimleri kavitasyondan fayda görür. Bölgesel yağlanma ve selülitle ses dalgaları yardımıyla savaşan bir yöntemdir. Kavitasyon denilen yöntem köpüklenme genişleme sonrada yağ hücresinde patlama yaratır. Yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak lenf yolları sayesinde yağlı bölgeden uzaklaştırılır. Çok karmaşık diyet listelerinden önce çok basit kuralları hayatlarınıza sokmanız gerekiyor.

Lifting uygulamasını anlatabilir misiniz?
Görüntümüzün temelinde yüz kemikleri ve derisi vardır. Yüzümüz deri ve kaslardan oluşur, kasların bozulması da yüzümüzün sarkmasına karışmasına sebep olur. Yaşlanma, sık sık kilo alıp verme, aşırı mimik hareketleri, UV ışınları, aşırı yağlanma gibi nedenlerden dolayı yüzde oluşan sarkma gevşeme ve kırışıklıkları önleyen düşük kaş dahil mevcut deformasyonları onaran bir yöntemdir lifting yöntemi. Lifting uygulaması cihaz yardımıyla yapılmaktadır. Bu cihaz ağız, çene, boyun, yanaklar, göz çevresi, alın bölümündeki ana kas gruplarına egzersiz etkisi ile çalıştırır. Yüze yaşlı ve yorgun ifade veren tüm sarkmış dokularının toparlanması sağlanır. Lifting uygulanmasında yüz kaslarını harekete geçirici, lenf drenaj etkisi yapan vakum terapi bakımı da yapılmaktadır. Hiçbir risk taşımaz. Bu program özel serumlar, ampuller, kremlerle desteklenir.

Lenf Drenj (Drasör) kullandığınızı söylediniz. Biraz açıklayabilir misiniz?
Lenf Dramaj kavitasyon ve elektro ped sonrası vücuttaki sıvılaşmış yağın atılması için kullanılır. Uygulandığı bölgede cilt kalitesinde düzelme, bölgesel olarak incelme, deri ve deri altında sıkılaşma olur. Lenf drenajı selülit uygulaması dışında çeşitli sebeplerle vücutta biriken ödemin dışarıya atılmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin ve diğer bazı organ sistemlerinin çalışmasını düzenler. Özellikle varisin gerilemesi, giderilmesinde kullanılır.

G5 masajı'nı anlatabilir misiniz?
Hızlı titreşimle iterek sıkıştırma yöntemiyle fazla yağların ve selülitli bölgelerin düzelmesini sağlar. Kan akışını hızlandırır ve tüm vücutta uygulanır. Özellikle kalça, üst bacak, kol ve popo, karın bölgelerinde yağ ve selülitle mücadele amaçlı daha etkili olarak kullanılıyor.

Yağ kırma nedir?
Vücudunuzda belirgin ve göze batan bölgelerinde oluşan yağlanma ve selülit oluşumunu gidermek ve yağ miktarını azaltmak için bir dizi uygulamanın bütününden oluşmaktadır. Fazla yağ en çok sağlığınızı tehdit etmektedir. Vücuttaki sarkmalar da estetik olarak istenmeyen görünümler yaratır. Hepsinin tedavisi mümkündür. Ozon sauna ve kavitasyon cihazıyla desteklenen elektro pet uygulanması hepimizin en çok problem yaşadığı bel, karın, sırt, basen, üst kol ve kalça bölgelerinde aktif duruma geçen kaslar vücuttaki fazla enerjiyi kullanarak, çalıştırarak yağ parçalanmasını yağ dokularının küçülmesini sıkılaşmasını sağlamaktadır. 

Unutulan sülük tedavisi tekrar gündemde

Sülük tedavisi de uyguluyorsunuz. Biraz bahsedebilir misiniz?
Sülük tedavisi ile ilgili ilk kaynaklar MÖ. 15. yüzyılda yaşamış Babil’li hekimlere kadar gitmektedir. İbn-i Sina’nın kitaplarında da sülük tedavisi yerini almıştır. Günümüzde sülük tedavisi biyolojik etkileri açısından “benzeri olmayan” bir tedavi yöntemi olarak nitelendirilmektedir. Sülük tedavisinin ana konusu sülüğün kirli kanı emmesi değildir. Biz zaten o kirli kanı hacıamatla alıyoruz. Sülük oraya 150 tane enzim veriyor. Bu hiçbir ilaçla, gıdayla bulamadığımız birşeydir. Sülük eğzama gibi deri hastalıklarında, çocukları olmayanlar için çok faydalıdır. İspatlanmış bir tedavi yöntemidir. 

Hacamat'ta yapıyorsunuz. Hacamat nasıl bir tedavi yöntemidir?
Yaklaşık 2 yıldır hacamatla ilgileniyorum. Sünnet olarak bilinen birşeydir. Kupayla kan çekmedir ama artık teknoloji ilerlediği için vakumla yapılıyor. Bunun usta öğreticilik belgesini alarak hocalığını da yapıyorum. Şuan hastanelerde de uygulanan bir teknik.

Hacamatın çeşitleri var mı?
3 çeşit hacamat vardır. Baş hacamatı, sırt hacamatı ve bacak hacamatı. Kafa hacamatı; alzaimer, parkisyon, migren, sinizüt, orta kulak iltihabı ve de yüzdeki aknelerle ilgili tam problemleri tedavi eder. Sırt hacamatı; kalp rahatsızlığı, sırt rahatsızlığı olanlar için yararlı. Bacak hacamatı ise; eklem ağrıları, romatizma, kas ağrıları için yapılandır. Akapunktur noktalarına bağlı kalınarak uygulanması gerekir.

Doğal kulak mumu yapıyoruz

Başka uyguladığınız alternatif tıp tedavisi var mı?
Bir de doğal kulak mumu yapıyorum. Bunu alternatif tıp seven insanlar biliyor. Kulaktaki tüm problemler için kullanılıyor. Avrupa'da kulak yıkama sistemi tamamen kaldırıldı çünkü kulağa çok fazla zararı var. Kulak mumuyla temizlik yapılıyor ve hiçbir yan etkisi ve zararı yok. 

Kullandığınız ürünlerin özellikleri nelerdir?
Akademi Royal'in bayisiyiz. Hiçbir ürünü burada eğitimsiz ve rastgele kullanmıyoruz. Dermokozmetik ürünleri kullanıyoruz. Çeşitli fiyat skalasında dermokozmetik ürünleri tercih ediyoruz. 

Kalıcı makyaj, ipek kirpik uygulamalarınız var mı?
Ipek kirpiği kesinlikle yapmıyoruz ve önermiyoruz. Çünkü kirpiklere çok ciddi zararları olduğunu biliyoruz. Onun yerine haftalık ve aylık kirpik uygulamaları yapıyoruz.Kalıcı makyaj olarak da işbirliği yaptığımız arkadaşlarımız var. Profesyonel olarak sadece kalıcı makyajla ilgileniyorlar. Kalıcı makyajın hiçbir zararı yok. Herşeyden önce insanları gerçekten memnun eden birşey. Biz sadece profesyonel makyaj yapıyoruz.

Baştan aşağı yenilenerek çıkıyorlar

Şuan kalın kaş moda fakat ileride tekrar ince kaş moda olabilir. Kaşlarını boyatan kişi tekrar ince kaşa geçmek isterse sildirebiliyor mu?
Önceden kalıcı makyaj ebediyen duruyordu. Fakat şimdiki sistemlerdi böyle değil. Mesela kıl kaş denilen sistemler çıktı. Kıl şeklinde dövme yapılıyor ve çok doğal duruyor. Bunların belirli senelik olanları var. 

Buraya gelen kişi kapıdan nasıl çıkıyor?
Mutlu olarak ve baştan aşağı yenilenerek çıkıyor. Değişerek çıkıyor. Bizim için misafidimizin memnuniyeti, onların ihtiyacına cevap verecek çözümler üretmek çok önemli. A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 

Kadınların buradan çıktıktan sonra evde kendilerince ne yapmaları gerekiyor?

Evde kremlerini kullanmak zorunda. Gece kremlerinin içeriği daha yoğun olduğu için ve uyuduktan sonra hücreler harekete geçtiği için çok önemli. Bu ürünleri kullanan insanla, kullanmayan insan arasında fark oluyor. İstatistiklerle kanıtlanmış, ne yaparsanız yapın yüzde 40'ı kremlerle desteklenmeli. Yüzde altmışı cihazlar yapar sizin evdeki uygulamalarınız bu tedaviyi tamamlar. 

Erkekler de zayıflamaya geliyor

Erkeklere de hizmet veriyor musunuz?
Erkeklerede hizmet veriyoruz. Ağırlıklı olarak sakal üstü, koltuk altı, kulakiçi, ense epilasyonları ve zayıflamak için geliyorlar. Sakal üstü epilasyonu için gençler tarafından tercih edilirken diğer hizmetleri 40-55 yaşlarındaki erkekler tercih ediyor. Gelenlerin çoğu da iş adamı. 

En büyük özelliğiniz nedir?
Bizim buradaki özelliğimiz misafirimiz varken başka misafir almamamız. Fabrikasyon değil kişiye özel çalışma yapıyoruz. Dolayısıyla kimse kimseyi görmüyor. Kendisine ayrılmış saat dilimi içerisinde istediği şekilde hareket ediyor. Istediğimiz şey randevilarına sadık kalmaları. 

Buraya sadece bakımlılar mı geliyor?
Bakıma önem verenler yada bakımı hiç bilmeyenler, bir yerden başlamak için geliyor. Biz yılların izlerini siliyoruz. Çünkü artık insanlar botoksun ne kadar zararlı olduğunu öğrendiler. Mesela bir ara solaryum çılgınlığı vardı şimdi solaryuma girecek insan bulamıyorsunuz. 

Ayak tabanları vücudun aynasıdır

Ayak tabanlarının vücudun aynası olduğu söylenir ve özel masajları var bildiğim kadarıyla. Siz neler yapıyorsunuz?
Ayak tabanları vücudumuzun aynası. Dolayısıyla her bir organımızın ayak tabanında yeri var. Presör dediğimiz alette komple tüm bölgeye masaj yapılır. Bu zaten medikal bir cihaz. Zayıflamalarda özellikle ağrı, sızı, ödem problemlerinde kesinlikle tavsiye ediyoruz. Cinsel sorunlara kadar iyi gelen bir alet. Orası küçük elektrotlarla uyarılıyor. Yanlış bir reflekstrolojiye tabi olup hastalığa yakalanabilirsiniz. Makinanın üzerine koyduğunuz zaman ayağınızı eşit derecede uyardığı için ve ayak tabanına göre yapıldığı için alet, kullanınıcı hatalarını tamamen bertaraf edilmesini sağlıyor. 

Kuaför hizmeti de vermeye başladınız. Bu kararı nasıl aldınız?
Yalçın Gücük ve Muhammet Şerbetçi (Yalçın-Mali Kuaför) ile işbirliği yapmaya başladık. Yalçın beyle 20 senedir tanışıyorum. Yaptığı işin kaliteli olduğunu bildiğim için onları tercih ettik. Gelen misafirlerimiz burada 2 saatlerini geçiriyorlar. Ardından kuaföre gidiyorlardı. Daha sonra bize taleplerini ilettiler. Biz de beraber çalışmaya başladık. Bu sayede işlemler kısalıyor, arada harcanan süre ortadan kalkıyor. Bu tip işbirlikleri güzel bir sinerji yaratıyor. 

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.