Sağlık ve spor artık okullarda

Sağlık ve spor artık okullarda
Beylikdüzü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Medicana İnternational İstanbul Hastanesi ve İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı işbirliği ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sağlık ve Spor Okullarda” seminerinin ilki gerçekleştirildi
Sporun yaşama kattığı değer ile ilgili farkındalık oluşturmak için harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, “Sağlık ve Spor Okullarda” isimli seminerlerinin ilkini, Medicana İnternational İstanbul Hastanesi ve İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı’nın katkılarıyla Beylicium AVM’de yer alan Erol Günaydın Sahnesi’nde yaptı.  İlçede eğitim gören lise öğrencilerinin izlediği seminerde konuşmacı olarak İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı Baş antrenörü Hakan Yavuz, İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı Kaptanı Musa Güneş, İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı Basketbolcuları Tyrone Brazelton, Sarp Göbeloğlu ve Medicana Beylikdüzü’nden Doç. Dr. Fevzi Balkan yer aldı. Beylikdüzü Belediyesi’ni temsilen de Belediye Meclis Üyeleri Haluk Karataş ve Serdar Çakmak, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz ve Beylikdüzü Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel katıldı.


“Sorun, Sorgulayın, Algılayın Ama Asla Yargılamayın”



Profesyonel ya da amatör mutlaka sporun içinde olmak gerektiğinin altını çizen İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı Başantrenörü Hakan Yavuz, özellikle küçük yaşlarda kazanılan spor disiplininin, gelecek yaşamlarına büyük artılar sunacağına dikkat çekti. Gençlere öneriler veren Yavuz, “Bir spor kulübünde spor hayatınıza başlayabilirsiniz. Ancak kesinlikle okul hayatınızı geri plana atmayın. Eğitim ve spor hayatınız birbirini destekleyerek ilerlesin. Ben 14 yaşımda basketbol oynayamayacağımı anladığımda koçluk yapmaya karar verdim ve kendimi bu alanda eğittim. 35 yıldır sektörde hizmet veriyorum.” şeklinde konuştu. Yavuz,  “Hayatta ümitsizliğe ve korkuya kapılmayın. Sorun, sorgulayın, algılayın ama asla yargılamayın.” dedi.


“Spor Kadar Çok Yönlülüğünüz de Önemli”


Takım Kaptanı Musa Güneş ise spor kariyerinin dışında sosyal hayatta da bireyin kendisini beslemesi gerektiğini belirterek, kendisinden örnekler verdi. Kuş yaşamına ve fotoğrafçılığa dair özel bir ilgisi olduğunu ifade eden Güneş, çok yönlülüğün başarıyı arttırdığını vurguladı. Ayrıca takımdaki başarı için sıkı bir çalışma disiplini içinde olduklarını belirterek, dengeli beslenme ve dinlenmeye büyük önem verdiklerini aktardı. Genç dinleyicilere basketbol hayatına 3 yaşında başladığından ve üniversitedeki akademik başarısının yüksek olduğundan bahseden Basketbolcu Tyrone Brazelton da onlara hedeflerini yüksek tutmaları ve bir hedef koyduklarında o hedefe mutlaka ulaşacaklarına gönülden inanmaları gerektiğini söyledi.


Profesyonel Spora Başlamak İsteyen Gençler Doktor Kontrolünden Geçmeli


Medicana Beylikdüzü’nden Doç. Dr. Fevzi Balkan ise spor ve hareketli yaşamın sağlık için vazgeçilmez unsurlar olduğunu belirtti. Özellikle ağır veya düzenli spora başlamak isteyen gençlerin, bu karardan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeleri gerektiğinin altını çizdi. Sporun mental ve bedensel anlamdaki faydalarına da değinen Balkan, “Spor, kas-eklem-bağ dokusu için çok önemli. Beyin ve belleğe çok faydalı, bunama riskini azaltıyor. Düzenli spor yaparsanız beyne giden oksijen miktarı da artıyor. Kalp ve damar hastalıklarını önlüyor. Kötü kolesterol LDL iniyor, iyi kolesterol HDL çıkıyor. Migren dahi azalıyor.” ifadelerinde bulundu. Gençleri önemli bir husus konusunda uyaran Dr. Balkan, “Kesinlikle protein tozu kullanmayın ya da sentetik hormonlar içeren iğneler vurdurmayın. Bu, karaciğeri bitiriyor.” dedi.


“Seminerler Okullarda Devam Edecek”


Program sonunda seminerlerin okullarda devam edeceğini dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve Meclis Üyesi Serdar Çakmak ve Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel ile günün anısına kendilerine çiçek takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.