TÜRK KAHVESİNDE AŞIRIYA KAÇMAYIN

TÜRK KAHVESİNDE AŞIRIYA KAÇMAYIN
Diyetisyen Ecem Dalcı, “ Çocuklarda Beslenme ve Obezite” konulu seminerde ilkokul öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Söğütlüçeşme İlkokulu’nda gerçekleştirilen seminerde, Ecem Dalcı kahvaltı öğününün önemine dikkat çekti.

Çocukların çok sevdiği fast food ve cips gibi yiyeceklerin yarattığı tehlikeye vurgu yapan Dalcı, minik öğrencilere, “ Obezite sadece çok yemek yemekten değil, düzensiz beslenmeden de kaynaklıdır. Cips ve çikolatayı çok sevdiğinizi ebeveynleriniz de bizler de biliyoruz. Ancak sağlığınız için daha az tüketmeye gayret edin. Süt içmeyi alışkanlık haline getirin” sözleriyle seslendi. 


“TAHIL GEVREKLERİNİ ÖNERMİYORUM”

Ecem Dalcı kahvaltının vazgeçilmez bir öğün olduğunu ifade ederek, “ Uykuyu kahvaltıya tercih etmeyin. Siz uykudayken vücudunuz yavaş çalışır. Uyandıktan sonra hızlanması gerekir. Kahvaltı bunun için gereklidir. Düzenli bir kahvaltı abur cubur alışkanlıklarınızın da önüne geçer. Derslerdeki başarılarınız artar. Şuan kahvaltı alışkanlığınız yoksa yetişkin bir birey olduğunuzda da olmayacaktır. Çünkü alışkanlıklarınızın temellerini de çocukken atıyorsunuz. Eğer her şeye rağmen kahvaltı yapamıyorsanız badem, fındık, fıstık kuru meyveler yiyin. Meyve tüketin. Tahıl gevreklerini önermiyorum. Çünkü içlerinde şeker eklentileri oldukça fazla” diye konuştu. 


“TÜRK KAHVESİNDE AŞIRIYA KAÇMAYIN”

Diyetisyen Dalcı ebeveynlerin sorularını da yanıtladığı seminerde günde 2 taneden fazla Türk kahvesi içilmemesi gerektiğini belirterek, “ Fazla kahve tüketimi yağ depolanmasına sebep oluyor. Uzun vadede ise kalp ritmini olumsuz etkiliyor. Uykuyu da geciktiren kahve, uykudayken çalışması gereken hormonların yeteri kadar salgılanmamasını sağlıyor. Bu yüzden kahve tüketimine dikkat edilmeli” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.