BAŞKA CEMAATLERE DE GÖZ YUMULUYOR MU?

BAŞKA CEMAATLERE DE GÖZ YUMULUYOR MU?
İstanbul Milletvekili Ali Şeker Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte ve bugün yapmış olduğu açıklamalara ilişkin Meclis genel kurulunda bir konuşma yaparak; Başka cemaatlere de göz yumuluyor mu? dedi..

İŞTE ŞEKER'İN O KONUŞMASI:


Fetö Terör Örgütü'nün 15 Temmuz gecesi ülke genelinde gerçekleştirdiği darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanı'nın  darbeyi eniştesinden öğrendiği açıklamasından sonra Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ülke içindeki mevcut durumu ve uygulamaları  tartışılmaya başlanmıştı.


Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası çıktığı bir haber kanalında "4-5 günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık" demişti.

 

Bu duruma ilişkin Meclis Genel Kurul'unda konuşan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker  "MİT, darbe girişimi gününe kadar FETÖ'ye göz yumdu, sorun sadece bir cemaate göz yumulmasıyla mı ilgili, yoksa başka cemaatlere de şu anda göz yumuluyor mu? Şu anda iktidarı kandıran başka cemaat örgütleri var mı? Bu konuda bir çalışma yapıyor mu acaba MİT?  Bu daha önce göz yumulan örgütlerden birisi maalesef El Nusra ve IŞİD'di ve bunun bedelini hep beraber toplum olarak ödedik. Bu konuda uyanık olmaya davet ediyorum çünkü çok sayıda kandıran var, arkadaşlarımızı uyarmak da bizim görevimiz" dedi.

 

OLAĞANÜSTÜ DİN ŞURASI GÜNAH ÇIKARMAYA DÖNÜŞTÜ


Ayrıca bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Din Şürasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu "Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen herkes gibi yardımcı oldum. Bu kesimin de istifade etmesini sağladık. Yapının başındaki kişi üzerindeki tereddütlerimize rağmen, eğitim, yardım, dayanışma faaliyetleri için müsamaha gösterdik. Allah dedikleri için müsamaha gösterdik. Bir ortak yanımız var dedik. Aslında bu yapının bambaşka niyetleri, aracı, örtüsü olduğunu uzun süre görmedik, göremedik" açıklamasına da göndermede bulunan CHP’li Şeker, "Bugün Olağanüstü Din Şûrası toplandı ve bu Olağanüstü Din Şûrası, işte 'Rabb'im bizi affetsin, milletim bizi affetsin' noktasında bir günah çıkarmaya dönüştü. Biliyorsunuz, Müslümanlıkta günah çıkarma yoktur. Eğer bu suçları kabul edenler ve itiraf edenler varsa bu suçlarının karşısında hukuk devleti önünde mutlaka yargılanmalıdırlar, bu konuda hukuk devleti gereğini yapmalıdır" diyerek son dönemde ve bugün yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.