80 Ada Silivri'ye umut, Yenişehir'e dert oldu

80 Ada Silivri'ye umut, Yenişehir'e dert oldu
Silivri Yenimahalle 80 Ada'nın uzun zamandır tartışılan imar uygulamasına İBB'den onay çıktı. 1/1000'lik planlarını Silivri Belediyesi'nin Mart ayında yaptığı arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin imar onayı bekleniyordu. İBB Meclisi 80 Ada için ya
Emniyet Binasının yer sorunu çözüldü
Silivri'de uzun yıllardır tartışma konusu olan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası için yer tahsisi sorunu da böylelikle sona erdi. Silivri Belediyesinin gerçekleştirdiği plan değişikliği İBB onayı neticesi ile Emniyet Müdürlüğü'nün de yer sorununu çözdü. Arazi üzerinde yapılacak 18. madde uygulaması sonrasında Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yapılması için yer tahsisi, 3 adet Sağlık tesisi alanı, 2 camii yeri, 3 adet açık ve kapalı spor salonu yeri, 3 adet ilköğretim alanı, 1 adet orta öğretim kurumu alanı, özel öğrenci yurt alanı, Cem evi yeri, özel sağlık tesisi alanı, ticaret hizmet alanları, alt merkez alanları ve çok sayıda yeşil alan ile yol alanları da bulunuyor.
 
Yenişehir Konutlarına yıkım gelecek
Silivri 80 Ada üzerine geçtiğimiz yıllarda inşa edilen ve iskanı bulunan Yenişehir konutları yapılan plan sonrası yeşil alan üzerinde kaldığı için yıkım tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yenişehir Konutlarında ikamet eden çok sayıda vatandaş uygulamadan olumsuz etkilenecek. Konutların aynı zamanda NATO boru hattı üzerinde olduğu tespit edildi. Yenişehir Konutlarındaki daire sahiplerinin mahkemeye itiraz etmesi bekleniyor.
 
İBB ne diyecek?
18. madde uygulamasını Silivri Belediyesi'nin gerçekleştireceği 80 adanın planları yine İBB onayına sunulacak. İBB'nin 18. madde uygulaması sonrası yapacağı değerlendirme neticesinde planlar uygulamaya konulacak. İBB'nin 18. madde uygulamasını onaylaması halinde bölgede inşaat ve yapı ruhsat taleplerini Silivri Belediyesi değerlendirecek.


Özel Haber
Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.