Baz Belası!

Baz Belası!
İmza kampanyası başlatan Danamandıralı vatandaşlar, yetkilerin bu baz istasyonunun kurulmasına engel olmasını istedi. Köy muhtarı Emrullah Çakır ile vatandaşlar arasında ise zaman zaman baz istasyonu nedeni ile gerginlikler yaşandı.
 
İstasyonu kurdurtmayız!
Köy halkı baz istasyonuna tepkili. İlk olarak köy tüzel kişiliğinden baz istasyonu için yer isteyen Vodafone adlı şirket, olumlu yanıt alamayınca köy halkından Adem Öztürk'e ait özel mülk için kira sözleşmesi imzaladı. 4 Bin TL aylık kira bedeli ile anlaşma yapan şirket, baz istasyonunu Adem Öztürk adlı vatandaşın bahçesine kurma kararı aldı. Ancak sözleşmeyi imzalayan Öztürk, köylülerden gelen tepki üzerine baz istasyonu ile ilgili kiralamadan vazgeçmek istedi. Şirket ise aradaki sözleşmeyi öne sürdü. 71 yaşındaki Adem Öztürk ise çocuklarına danışmadan aldığı kiralama kararı nedeni ile çocukları ile arasının açıldığını ifade ediyor.
 
1300 nüfuslu köyün hepsi karşı
Köy halkının neredeyse tamamının karşı çıktığı baz istasyonu uygulamasına, köy muhtarı da sıcak bakmıyor. Köy merkezinden uzak bir noktada yer bulunması halinde baz istasyonuna sıcak bakabileceklerini söyleyen Danamandıra köyü halkı, "Biz bu baz istasyonunu buraya kurdurtmayacağız. Bu bize zarar verir. Kurarsalar, yıkarız" dedi.
 
Çakır "Biz karşıyız"
Köy muhtarı Emrullah Çakır kahvehanede yaptığı konuşmada "Vodafone'dan Hakan bey diye biri beni aradı. Bizden yer istediler 4-5 ay önce. Ama köy tüzel kişiliğinde uygun yer olmadığı için ben kendilerini hazinenin yeri vardı onlara yönlendirdim. Maliyeye gidin dedim. Ama o yerde olmamış. Sonra bunlar Adem amcanın yerini kiralamış. Geçenlerde beni Vodafone'dan Hakan bey aradı. Muhtarım biz direkleri getirdik iki tane de kepçe kiraladık kuracağız dedi. Bende köylü buna karşı, zaten Adem amcada istemiyor. Çocuklarıyla arası açılmış dedim. Senin kepçeninde lastiklerini yakarlar kurma o istasyonu oraya dedim. Adem amca bana geldi kurtar beni bu işten dedi dedim. Kurmadı sanırım. Çekti gitti. Bu ne kadar zararlıdır onu bilemem. Cep telefonu ne kadar zararlıysa bu da o kadar zararlıdır. Biz bunun teknisyeni uzmanı değiliz. Bilemeyiz. Silivri'de de cami de var okul da var direklerde var. Teknolojiden faydalanmak istemiyorsan kurdurtmazsın. Ben bu direkleri kurdurtmak isteyeseydim buraya 3 tane direk koydurturdum ayda 10 milyardan 30 milyar para köy muhtarlığına gelir olurdu. Ama ben istemedim. Adam tapulu yer istiyor. Ben dedim ormana git yap. Ama ona ben izin verememki. Orman işletmesine gidecek. Adem amca bana geldi. Çocuklarımla kavga ediyorum beni kurtar dedi. E sözleşme imzalamış ben nasıl kurtarayım. İmza atarken bana geldi mi muhtarım ben böyle bi iş yapıyorum iyi mi kötü mü diye danıştı mı? Danışmadı. Şimdi sözleşmede ne yazıyor Adem amca zarar mı görür tazminat mı öder ben bilemem. Görmedim sözleşmesini. Kimsenin de tapulu arazisine karışamayız. Ama adama gelme köye dedim. Halk istemiyor dedim. Gelmedi. Ama yasal yolunu ben bilemem." dedi.
 
Baz istasyonuna imza kampanyası
Çakır konuşmasının sonunda "Ben sonuna kadar arkanızdayım. İlk imzayı ben attım. Sizde bu kağıtları imzalayın. Bu imza kampanyası ile sesimizi duyuralım. Ben imzalara desteğinizi bekliyorum. Herkes imza kampanyasına katılsın. Biz köy içine baz istasyonu kurulmasına karşıyız." dedi.
 
Adem amca da istemiyor
71 yaşındaki Adem Öztürk yaptığı açıklamada baz istasyonunun zararlı olduğunu bilmeden imza attığını ancak daha sonra çocukları ve köylülerle de arasının açıldığını, istasyonun kendi arazisine kurulmasını istemediğini söyledi. Öztürk, "Ben zararlı olduğunu bilmiyordum. Bana söylemediler. Ben sonradan öğrendim. Ben niye köyüme zarar vereyim. Ben onlardan hiç para almadım. Bana sana bu kadar para vereceğiz de demediler. Sonra çocuk baktı 4 bin lira vereceklermiş. Ama çocuklarda istemiyor. Bende zararlı olduğunu bilmiyordum istemiyorum şimdi. 71 yaşındayım. Burada doğmuşum burada yaşamışım. Ben ister miyim? Bana sonra söylediler zararlı olduğunu. Kurarsalar da köyden gitmem. Nereye giderim ben bu yaşımdan sonra. Oğlum beni terk ederse bilemem. Çocuklarımla aram açıldı bu yüzden" dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.