İl Tarım Komisyonu Kula deresini inceledi

İl Tarım Komisyonu Kula deresini inceledi
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin’in mecliste önerge vermesi üzerine İl Özel İdaresi İl Tarım Komisyonu üyeleri Silivri cezaevi bölgesinde incelmelerde bulundu.
İl Tarım Komisyonu Kula deresini inceledi
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin’in mecliste önerge vermesi üzerine İl Özel İdaresi İl Tarım Komisyonu üyeleri Silivri cezaevi bölgesinde incelmelerde bulundu. 
 
İl Özel İdaresi İl Tarım Komisyonu üyeleri,Cezaevi kanalizasyon atıklarının aktığı Kula Deresi ve çevresindeki kirliliği araştırmak Silivri’deydi. Bölgede inceleme yapan Tarım Komisyonu Başkanı Gökay Güner, “İnşallah ilgili kurumlar, meclis kararı olarak geçecek olan bizim komisyon kararımızı değerlendireceklerdir.” dedi.
 
 
İl Özel İdaresi İl Tarım Komisyonu Başkanı Gökay Güner, Başkan Yardımcısı Halit Girgin, Komisyon Üyeleri Cengiz Aydın, Süleyman Bozdemir ve Nazif Ersan,  Kula Deresi ve çevresindeki kirliliği araştırmak üzere Silivri’de incelemelerde bulundu.  Bölgede inceleme yapan Tarım Komisyonu Başkanı Gökay Güner, “İnşallah ilgili kurumlar, meclis kararı olarak geçecek olan bizim komisyon kararımızı değerlendireceklerdir.” dedi. Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Sarıbıyık’ da, komisyon üyelerine bölgedeki kirlilik ve nedenleri konusunda bilgiler aktararak, “ Cezaevinin artması 3 bin kapasiteli. Artma tesisi 3 bin ‘den 8 bin kapasiteye çıkartılacakmış. Anacak 8 bin kapasitelik arıtma tesisi buraya yetmeyecek. Çünkü cezaevinin kapasitesi 15 bin’in üzerinde. Bu nedenle cezaevinin arıtma tesisi 8 bin kapasitenin üzerine de olmalı. Aksi halde 8 bin kapasite de yeterli olmayacak” dedi. Özellikle Silivri cezaevi’nin yetersiz kalan arıtması nedeniyle kirliliğin doruk noktaya çıktığı Kula Deresi etrafında tarımcılık yapan vatandaşlar da, ilgili mercilerin bir an önce gerekli önlemleri almalarını istediler.
 
Güner; “Temel hedefimiz, tarım alanlarının sağlıklı bir şekilde sulanabilmesi”
Kula deresi’nde incelemelerde bulunan İl tarım Komisyonu Başkanı Gökay Güner, gördükleri manzaraya gerçekten üzüldüklerini ve kirliğin nedenlerini araştırarak ilgili kurumlara bu konuda, meclis kararı olarak alınacak komisyon kararının iletileceğini söyledi. Güner “Gerçekten durum ortada. Derenin bu haklini insan görmek bile istemiyor. Biz derenin hangi şartlarda kirlendiğini araştıracağız. Bu konuda, Tarım Komisyonu olarak bizler ilgili kurumlara Çevre İl Müdürlüğü’ne, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne bilgilendirme yazılarımızı meclisten karar alarak göndereceğiz. Buradaki son derece üzücü ve acı durumu onlara da ileteceğiz. İnşallah ilgili kurumlar, meclis kararı olarak geçecek olan bizim komisyon kararımızı değerlendireceklerdir. Bu noktada bir an evvel tedbirlerini alırlar diye de düşünüyoruz. Çünkü Tarım Komisyonu olarak bizim temel hedefimiz, tarım alanlarının sağlıklı bir şekilde sulanabilmesi ki, tarım alanlarını sulayamazsak randıman alamayız ve tarımla uğraşan çiftçilerimiz, köylülerimiz mağdur olurlar. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.