İSKİ'nin geldiği yerde Akan Sular Dururmuş!

İSKİ'nin geldiği yerde Akan Sular Dururmuş!
Silivri'nin Kadıköy Mahallesinde suyun İSKİ'ye devredilmesinin ardından akan sular kesildi. Yıllarca mahalleye ait 3 kuyudan su ihtiyacı giderilen Kadıköy'ün su kuyularını İSKİ devralınca köyde su kesintisi yapıldı. HABERDAR köyü ve söz konusu sıkıntıyı y
ÖZEL HABER / Fatma SARIBIYIK
 
 Devir işlemlerinden itibaren mahalleye su vermeyen İSKİ'nin keyfe keder uygulama yaptığı ve haftada bir yada iki gün gece saat 01:00 itibari ile ve bir kaç saatliğine su verdiği iddia edildi. Kadıköy halkı ise uygulamaya isyan ediyor.
Mahalle sakinleri yaptığı açıklamada "Bizler yıllarca köy olarak kaldık. İSKİ falan yoktu. Muhtarlığımıza bağlıydı. 3 tane su kuyumuz var. Yıllarca tek bir gün su kesintimiz olmadı. İSKİ geldiğinden beri köyde su sıkıntısı yaşıyoruz. Yakında bitleneceğiz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Muhtar ilgisizlikten şikayetçi
Kadıköy Mahalle Muhtarı Nihat Erol ise "Bizim 3 tane su depomuz var. Biz kendi depomuzdan karşılıyorduk köyümüzün ihtiyacını. 2006 yılında İSKİ devir aldı. O güne kadar su kesintimiz yoktu ancak son dönemlerde sanırım bir arıza nedeni ile bir süredir ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. Su dereye akıyor ve biz bu durumu İSKİ'ye bildirdik. Özellikle bayramda çok mağdur olduk. Ancak hala bir çözüm yok oratada" dedi. Muhtar aynı zamanda İSKİ'nin ilgisizliğinden de şikayetçi olurken "Bizim diğer köylere yetecek kadar suyumuz var. Ancak sorunu İSKİ'ye bildirmeme rağmen ilgilenilmedi. Köylülerimiz aradığında da muhtarınız arasın diyerek tersliyorlar. E ben zaten defalarca arayıp durumu bildirdim. Köy çeşmelerine bile su saati taktılar. Ayıptır." dedi. 
 
 
Sarıbıyık inceledi
Gazetemiz Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık, vatandaşların yoğun şikayetleri nedeni ile Kadıköy'e giderek konu ile ilgili inceleme yaptı. Mahalle sakinlerinin yoğun şikayetlerini dile getirdikleri Sarıbıyık, köy çeşmelerinde de suyun akmadığını tespit etti. İSKİ'nin ilgisizliğini Sarıbıyık'a anlatan vatandaşlar, yetkililerin duruma el koymasını istediklerini söyledi.
 
Su havzasında olan yerde susuzluk had safhada
Konum olarak su havzasında kalan Silivri’nin Kadıköy mahallesinde susuzluğun had safhada olması da dikkat çekici. Yasal olarak su havzası bölgesinde olan yerleşim alanlarında bir çivi dahi çakmak yasak iken, suyun bol olduğu bir mahallede suların akmasına ise mahalle sakinleri, su havzasında olan mahallemizde çivi çakmak yasak diye su kullanmamızda mı yasak yorumunu getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.