Muhtarların ot isyanı

Muhtarların ot isyanı
vrili muhtarlar, köylerde bulunan çocuk parklarında bakım onarım ve temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmemesinden şikayetçi.
Muhtarların ot isyanı
Silivrili muhtarlar, köylerde bulunan çocuk parklarında bakım onarım ve temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmemesinden şikayetçi. Özellikle çocuk parklarının bakımsızlıktan girilemez hale geldiğini belirten muhtarlar, "Bu köylü çevre temizlik vergisi ödüyor. Bu parklar neden temizlenmiyor" diyerek tepki gösterdi. Çöplerin alınmaması ve otların temizlenmemesinden dolayı vatandaşlarla karşı karşıya geldiklerini ifade eden muhtarlar çevre temizlik vergisini Silivri Belediyesine ödediklerini ancak bir buçuk yıldır karşılığında çevre temizliğiyle ilgili hizmet almadıklarını söylüyor. Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Köylerdeki çöp ve çocuk parklarında ki sorunlarla ilgili CHP İl Genel Meclis Üyelerinden Gürcan Albayrak ve Şerif Sezen ile Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’yı telefonla arayarak şikayetlerini dile getirdi.
Görevinizi yapamıyorsanız bırakın gidin!
İl Genel Meclis Üyeleri Gürcan Albayrak ve Şerif Sezen’e telefonla ulaşan Eren, "seçim zamanı kapımızı aşındırıyordunuz ama şimdi arayıp sormuyorsunuz. Biz köylüyle karşı karşıya kalıyoruz. Basın bizi yazıyor parkları ot basmış çalı basmış diye. Biz çevre temizlik vergimizi ödüyoruz ama karşılığında çevre temizliğiyle ilgili bir hizmet alamıyoruz. Bu konuyla ilgili sizlerde gidin meclise önerge verin. Bu sorunun çözülmesi için bir şeyler yapın. Eğer yapamıyorsanız da bırakıp gidin. Yerinize çalışan iş yapacak insanlar gelsin” diyerek İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak ile Şerif Sezen’i köylerin sorunlarının giderilmesi için göreve davet etti.
Kimin yetkisindeyse sorun çözülsün…
Albayrak ve Sezen’in ardından Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıyıcı’yı telefonla arayan Dernek Başkanı Muharrem Eren; “Biz Çevre Temizlik vergimizi nereye ödüyoruz? Silivri Belediyesine ödüyoruz. Ama Silivri Belediyesi bir buçuk yıldır çevre temizliği konusunda köylere hiç bir hizmet vermiyor. Başkanı ne zaman arasak tamam diyor. Bir buçuk yıl geçti hala tamam diyorsunuz. Birde seçim zamanı Silivri’yi birlikte yöneteceğiz dediler. Hani nerde? Nasıl birlikte yönetmek bu? Bir buçuk iki yıl oldu ama hala tamam deniliyor. Emlak vergisi, Çevre Temizlik vergilerimizi Silivri Belediyesine ödüyoruz. Ama köyler Büyükşehir’e bağlıymış Büyükşehir hizmet yapacakmış. O zaman verin bizim ödediğimiz paraları geri. Biz kendimiz adam tutarız parkımızı bahçemizi temizletiriz. Silivri Belediyesi ya da İBB kimin yetkisindeyse Çevre Temizlik sorunu bir an önce çözülsün” diyerek sorunun çözülmesi için Kırkıcı’dan destek istedi…
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.