Önce tarla sonra Otopark

Önce tarla sonra Otopark
Silivri'de bir tesis skandalı da Selimpaşa mahallesinde yaşanıyor. Selimpaşa'ya 2003 yılında 400 bin TL harcanarak kurulan spor kompleksi bugün Otopark olarak faaliyet gösteriyor. Saha direkleri, tribünleri, saha alanı, soyunma odaları, ışıklandırma sis
Öğrencilerin spor yapması ve resmi bayramlarda tören alanı olarak kullanılması amacıyla 400 milyar harcanarak yapılan tesis şimdi yazlıkçı ve pazarcıların otoparkı olarak kullanılyor. Işıklandırması, tribünleri, soyunma odalarıyla öğrenciler için yapılan tesiste şimdi pazar arabaları duruyor. Büyük paralar harcanarak yapılan tribünün koltukları yerinden söküldü. Koltukların yerinde şimdi incir ağacı çıkmaya başladı. Sahanın çimlerinin sulaması için açılan kuyunun suları da kurulan bir sistemle tankerlere aktarılarak inşaatlara taşınıyor.
Silivri'de de benzeri yaşanmıştı
Silivri ilçe merkezinde de sporcu yerine domates, patlıcan ve biberin yetiştiği tesisin bir benzeri Selimpaşa'da ortaya çıktı. 2003 yılında o zamanki parayla 400 milyar harcanarak yapılan Selimpaşa Spor ve Tören alanının dört yıldır otopark olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Yapıldığı yılda parmakla gösterilen tesisten şimdi eser yok. Tribün koltukları, ışıklandırmaları çimleri, soyunma odaları tamamen kullanılmaz halde. Atıl vaziyette duran tesisin kapıları da söküldü. Kapıları tamamen açık olan spor ve tören alanı şimdi yazlıkçı ve pazarcıların otoparkı olarak hizmet veriyor.
Turnuvalardan eser kalmadı
Spor ve Tören Alanı, 2003 yılında o zamanki belde belediye başkanı Eşref Balaban tarafından yapılmıştı. Zamanla çimlendirilen tesisin ışıklandırması da yapıldı. Selimpaşa'daki okullar tarafından kullanılan tesislerde daha çok okullar arası futbol turnuvaları düzenleniyordu. Aynı zamanda 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve 29 Ekim törenlerinde öğrencilerin tören alanı olarak kullanılıyordu. Öğrenciler gösteri yaparken, velileri de koltukları olan tribünlerde onları izliyordu. 2005 yılında Balaban'ın başkanlığı Ahmet Yağcıoğlu'na kaptırmasından sonra tesislerin kaderi de değişti.
Başkan gitti tesis bitti
Yağcıoğlu'nun başkanlığı sırasında tesislere yeteri kadar ilgi gösterilmedi. Önce kapıları kırıldı. Civardaki çocuklar tarafından kullanılan tesislerin çimleri, ışıklandırması, koltukları ve soyunma odaları zamanla kullanılmaz hale geldi. 2007 yılından itibaren tamamen kullanılmaz hale gelen tesis civardaki yazlıkçılara ve semt pazarı arabalarına hizmet veren bir otoparka dönüştü. Tesisin zeminini sulaması için açılan kuyu suları da çevredeki inşaatların yapımı için kullanılıyor.
Kaderine terk etti
Selimpaşa Spor ve Tören Alanını yapan eski belediye başkanı Eşref Balaban, kendisinden sonra göreve gelen Ahmet Yağacıoğlu'nun kendi hizmetlerini çekemediğini iddia etti. Balaban, büyük paralar harcanarak yapılan tesislerin sırf çekememezlik yüzünden kaderine terk edildiğini söyledi. Balaban, "Burası açık pazar alan olarak istimlak edilmişti. Biz de meclis kararıyla buraya bir tesis yapmak istedik. O zaman balıkçı barınaklarının orada tören yapan öğrenciler için kullanmaya karar verdik. Selimpaşa'da okuyan bütün öğrenciler buradan yararlanacaktı. Burasını modern bir tesis görünümünü kazandı. Işklandırması, soyunma odası, tribünü, çimleriyle dört dörtlük bir tesis olarak çocuklarımızın hizmetine açtık. Bu arada hem resmi bayram törenleri yapılıyor, hem de okullar arası futbol turnuvaları düzenleniyordu. 2 yıl böyle kullanıldı. Seçimlerde başkanlığı kaybettim. Yerime gelen başkan benim yaptığım hizmetleri çekemiyordu. Benim yaptığım bu tesisler parmakla gösteriliyordu. 2005 yılından itibaren önce koltuklar, sonra da ışıklandırması söküldü. Daha sonra da çimleri kullanılmaz hale geldi. Bizim harcadığımız milyarlarda sırf çekememezlik yüzünden sokağa atılmış oldu" diye konuştu
Onarılması isteniyor
Selimpaşalılar, Eşref Balaban tarafından yaptırılan ve 3 yıldır kullanılmayan tesislerin tekrar eski haline dönüşmesi için imza kampanyası başlatacak. Vatandaşlar, Yazlıkçıların ve semt pazarcıları tarafından otopark haline gelen tesislerin yeniden öğrencilerin hizmetine açılması için başta Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar olmak üzere bölgedeki siyasetçilerden destek istiyorlar.
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.